- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απελευθέρωσε τη σκέψη σου: Η νέα τοιχογραφία στον Κορυδαλλό
Δείτε το mural των street artists Meiz και Think στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού
Free your mind: Η νέα τοιχογραφία των street artists Meiz και Think στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, απέναντι από την ανακαινισμένη πλατεία Ελευθερίας.
Free your mind ή αλλιώς η ολοκαίνουργια τοιχογραφία στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, απέναντι από την πρόσφατα ανακαινισμένη πλατεία Ελευθερίας.
Με τίτλο «Απελευθέρωσε τη σκέψη σου», πρόκειται για ένα συμβολικό έργο που υπογραμμίζει τη σημασία της τέχνης στην καθημερινότητά μας και το πώς μπορεί να αποτελέσει «διαφυγή» από την ρουτίνα και τη μονοτονία. Η τοιχογραφία δεσπόζει κεντρικά στη νέα πλατεία που εγκαινιάστηκε πρόσφατα με αφορμή την παράδοση των νέων σταθμών του Μετρό, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια, από τους street artists Meiz και Think. H τοιχογραφία πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Κορυδαλλού.
To who is who των Meiz και Think
Ο Think (Δημήτρης Γροζόπουλος) ασχολείται με τη ζωγραφική από μικρή ηλικία ενώ το 2000 ξεκινά την αναζήτησή του στο χώρο του graffiti και της urban art. Μετά τις σπουδές στην Αρχιτεκτονική απομακρύνεται σταδιακά από το παραδοσιακό graffiti και επιχειρεί να διαμορφώσει ένα πιο προσωπικό στιλ μεταξύ γραμμάτων, μορφών και παραστάσεων. Το 2015 μετακομίζει στο Λονδίνο, ενώ στη διάρκεια των 20 χρόνων στο χώρο έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Design on Fire-Stigma Lab, No Respect-Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Surprise-ArtAz, ΜOS-Sofia, κ.α).
Ο Meizar87 ασχολείται από μικρός με την ζωγραφική επηρεασμένος από την χώρο των κόμιξ. Το 2000 να κάνει τα πρώτα του γκράφιτι ενώ μέσα στα χρόνια εξελίσσει το προσωπικό του στιλ τόσο σε γράμματα όσο και σε χαρακτήρες. Το 2010 μπαίνει στο χώρο του τατουάζ με το οποίο ασχολείται επαγγελματικά μέχρι και σήμερα. Έχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στο εξωτερικό (Καναδά, Ισπανία ) αλλά και στην Ελλάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά τη δωρεά ιδιώτη
Γράφει ο Vitaliy Kondruk, Technical SEO and AI Visibility
Υπόσχεση στη σύγχρονη Αθήνα δεν μπορεί να δοθεί ότι δεν θα αλωθούν και αυτές από τα νέα ήθη του «έξω»
Δωρεάν εκδηλώσεις, μουσεία, παραλίες, πεζοπορίες, φαγητό και μοναδικές εμπειρίες στην Αττική
Όταν η πόλη αδειάζει, είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε την Αθήνα χωρίς οδηγούς και λίστες
Στις 20 Ιουλίου, το πρώτο μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού υποδέχτηκε τους επισκέπτες με αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους πρασίνου, αναψυχής και ελεύθερη είσοδο
Στην αυλή του Black Duck Athens, ο τραγουδοποιός έκλεισε τα Secret Garden Live Sessions με χιούμορ, ιστορίες και μελωδίες κάτω από τα φώτα των κινητών
Δύο ώρες με λιτές ενορχηστρώσεις, απρόσμενες διασκευές και προσωπικές ιστορίες στα Secret Garden Live Sessions της Athens Voice και του Voice Radio
Μια ξενάγηση στα εμβληματικά γλυπτά, στα μαυσωλεία και στους τάφους των ανθρώπων που σημάδεψαν τη νεότερη ελληνική ιστορία
Νέα τραγούδια, αγαπημένα κομμάτια και απρόσμενα mash-ups στη δεύτερη βραδιά των Secret Garden Live Sessions στο Black Duck Athens
Nefleli και Lefty εγκαινίασαν το μουσικό τετραήμερο με ένα εκρηκτικό καλοκαιρινό live στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Σχόλασες; Την Παρασκευή 10 Ιουλίου το after work party ξεκινά στο Sync Athens
Ένα σταθερό, πλέον, καλοκαιρινό ραντεβού για την πόλη
Τέσσερις βραδιές, τέσσερα διαφορετικά lives, ένας καλοκαιρινός κήπος στο κέντρο της Αθήνας
H συνολική επένδυση ανέρχεται σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ
Ένα από τα σούπερ σημεία της πόλης από τα οποία βλέπεις την Ακρόπολη στο πιάτο, φιλοξενεί διαφορετικά σώου κάθε βράδυ, όλα με την ίδια επιτυχία, και με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Αμπαζή.
50 σημεία της πόλης και 7 Δημοτικές Κοινότητες μετατρέπονται σε μία ανοιχτή σκηνή
Ο αρχιτέκτονας μιλά για την Αθήνα που αλλάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.