Κατοικιδια

Για πρώτη φορά σε 47 χρόνια υιοθετήθηκαν όλα τα αδέσποτα από ένα καταφύγιο στις ΗΠΑ

Παρόλα αυτά, λίγο πριν κλείσει η χρόνια έκανε όμως την εμφάνιση της μια αδέσποτη γάτα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
HΠΑ: Για πρώτη φορά σε 47 χρόνια υιοθετήθηκαν όλα τα αδέσποτα από ένα καταφύγιο
© Facebook/SPCA

ΗΠΑ: Υιοθετήθηκαν όλα τα ζώα ενός καταφυγίου 

Ενενήντα γάτες και σκύλοι και μερικά κουνάβια υιοθετήθηκαν τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της παραμονής των Χριστουγέννων. Επιπλέον 26 χαμένα κατοικίδια επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους, δήλωσε ο υπεύθυνος ενός καταφυγίο ζώων στην Πενσυλβάνιο σημειώνοντας ότι το σύνολο των υιοθεσιών αυξήθηκε σε 598.

Ήταν η πρώτη φορά στην 47χρονη ιστορία του καταφυγίου που ήταν άδειο, εκτός από μια αδέσποτη γάτα που εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή.

Οι υιοθεσίες ζώων συντροφιάς αυξήθηκαν μεν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά τώρα τα καταφύγια είναι αντιμέτωπα με ζώα που οι ιδιοκτήτες τους τα παρατούν για λόγους όπως η οικονομική αβεβαιότητα. Υπολογίζεται ότι 6,3 εκατομμύρια γάτες και σκύλοι εισέρχονται σε καταφύγια κάθε χρόνο, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων.

Η δομή της κομητείας Άνταμς ιδρύθηκε από τον Ρόι Τόμας, ο οποίος άρχισε να δέχεται σκύλους και γάτες στο σπίτι του στο Γκέτισμπεργκ στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και στη συνέχεια συγκέντρωσε χρήματα για την κατασκευή ενός καταφυγίου που άνοιξε το 1976, δήλωσε ο γιος του Γκάρι

«Ο πατέρας μου ήταν λάτρης των σκύλων, ο οποίος είχε πολλά βενζινάδικα στο Γκέτισμπεργκ και πάντα κρατούσε έναν σκύλο σε κάθε ένα», δήλωσε ο 73χρονος Τόμας, σημειώνοντας ότι ο πατέρας του πέθανε το 2017.

Πηγή: Washington Post

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ