Κατοικιδια

Σκυλάκος 23 ετών έκλεισε ένα χρόνο στο παντοτινό του σπίτι

Γνωρίστε τον Τάι, τον γηραιότερο σκύλο καταφυγίου που υιοθετήθηκε στη Βρετανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 23χρονος Τάι έκλεισε ένα χρόνο με τους νέους του κηδεμόνες
Ο 23χρονος Τάι έκλεισε ένα χρόνο με τους νέους του κηδεμόνες © BBC/Dogs Trust

«Ο τρόπος που μας κοιτάζει ο Τάι είναι σαν να λέει ευχαριστώ για όλα», λέει ο νέος ιδιοκτήτης του

Η υιοθεσία του ήταν μια ευχάριστη έκπληξη από μόνη της, καθώς πολλοί λίγοι είναι αυτοί που επιλέγουν να πάρουν σπίτι τους έναν γέρικο σκύλο. Τώρα, ο 23χρονος Τάι (Ty) γιορτάζει ένα χρόνο στο παντοτινό του σπίτι.

Όταν υιοθετήθηκε, η φιλοζωική οργάνωση Dogs Trust προειδοποίησε τους νέους γονείς του Τάι ότι ανέμεναν ότι θα ζήσει για μερικούς μήνες, αλλά σε κάθε περίπτωση θα ήταν όμορφο να ζήσει με τις ανέσεις ενός σπιτιού για όσο καιρό είχε.

Ωστόσο, ο διασταυρωμένος Staffordshire bull terrier έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία - ηλικιακά, και όχι μόνο. Εξάλλου, έσπασε ρεκόρ καθώς είναι ο γηραιότερος σκύλος καταφυγίου που υιοθετείται στη Βρετανία.

«Ο τρόπος που μας κοιτάζει ο Τάι είναι σαν να λέει ευχαριστώ για όλα», δήλωσε στο BBC ο ιδιοκτήτης του Μπρούνο ντι Μπρίτο, κάτοικος του Penarth στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γιορτή για τον ένα χρόνο από την υιοθεσία του Τάι
Γιορτή για τον ένα χρόνο από την υιοθεσία του Τάι © BBC/Dogs Trust

Σύμφωνα με την οργάνωση, λόγω κάποιων «σοβαρών περιστάσεων» οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του Τάι πήραν τη «δύσκολη απόφαση» να τον εγκαταλείψουν. Ο σκυλάκος ήταν μεγάλος, αλλά η υγεία του ήταν πολύ καλή για την ηλικία του.

«Είχαμε ήδη δύο σκυλιά και δεν είχαμε σκεφτεί να πάρουμε άλλο ένα, αλλά όταν είδαμε τον Ty, ξέραμε ότι έπρεπε να του δώσουμε ένα σπίτι. Νιώθουμε ευλογημένοι που τον έχουμε μαζί μας. Είναι μέλος της οικογένειας και ελπίζουμε να μοιραστούμε πολλά ακόμη χρόνια μαζί του», είπε ο Ντι Μπρίτο.

Ο Τάι ήταν τυχερός: πέρασε μόνο μια εβδομάδα με την οργάνωση Dogs Trust, στη συνέχεια φιλοξενήθηκε από ανάδοχη οικογένεια και επειτα υιοθετήθηκε.

Ωστόσο, πολλά ηλικιωμένα σκυλιά χρειάζονται περισσότερο από έξι μήνες για να βρουν το παντοτινό τους σπίτι.

«Όταν ψάχνουμε σπίτια για τέτοιους σκύλους, πρέπει να σκεφτούμε πού θα κοιμάται ο σκύλος, χρειάζεται να ανεβοκατεβαίνει συχνά τις σκάλες; Εάν έχουν ιατρικές παθήσεις, μπορούν οι οικογένεις να το αντέξουν οικονομικά; Υπάρχουν διάφορα πράγματα που συμβαίνουν με τα γηρατειά», σημείωσε η υπεύθυνη του Dogs Trust Bridgend, Κάσι Μόγκφορντ.

Για τον ένα χρόνο στο νέο του σπίτι, οι ιδιοκτήτες του Τάι και το προσωπικό του Dogs Trust Bridgend διοργάνωσαν ένα πάρτι.

Με πληροφορίες από BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ