Κατοικιδια

Δροσερές συνταγές smoothie για τον σκύλο μας

Να θυμάστε πως πρέπει πάντα να πλένουμε σχολαστικά τα φρούτα και τα λαχανικά που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε για το ζωάκι μας

Αναστασία Στουπάκη
Αναστασία Στουπάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δροσερές συνταγές smoothie για τον σκύλο μας.
© James Barker / Unsplash

Τέσσερις δροσερές smoothie συνταγές για σκύλους ώστε να συμπληρώσετε τη διατροφή τους και να τους κρατήσετε ενυδατωμένους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ακριβώς όπως και εμείς, ο σκύλος μας μπορεί να επωφεληθεί από τα smoothies όταν πρόκειται για την υγεία του ή τον έλεγχο της όρεξής του. Λόγω του ότι αυτά τα smoothies είναι υγιεινά και δροσιστικά, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για να συμπληρώσετε τη διατροφή του και να τον κρατήσετε ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πάμε να δούμε πώς θα τα  φτιάξουμε. Να θυμάστε πως πρέπει πάντα να πλένουμε σχολαστικά τα φρούτα και τα λαχανικά που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε για το ζωάκι μας.

Δροσερές συνταγές smoothie για τον σκύλο μας.
© Pexels

Smoothie καρπούζι και μπανάνα

Το καρπούζι είναι ένα εξαιρετικό smoothie για σκύλους, και πιθανώς το αγαπημένο τους. Είναι ιδανικό για ενυδάτωση, ειδικότερα κατά τη διάρκεια μιας ζεστής ημέρας, όταν το σκυλάκι σας ζεσταίνεται και θέλετε να τους δώσετε κάτι δροσιστικό.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνια/150 γραμμάρια καρπούζι - σε κύβους καθαρισμένο και χωρίς σπόρους.
  • 1/2 μεσαίου μεγέθους μπανάνα - ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι/110 ml νερό καρύδας

Εκτέλεση:
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο και λείο μείγμα. Έτοιμο!

Smoothie με μπανάνα, καρότο και κουρκουμά

Αυτό το ρόφημα συνδυάζει τις φυτικές ίνες, τις βιταμίνες και τα μέταλλα από τις μπανάνες και τα καρότα, σε συνδυασμό με τις ευεργετικές ιδιότητες του κουρκουμά. Εκτός του ότι βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του σκύλου, είναι ένα πολύ υγιεινό ρόφημα για την πέψη και τις κινήσεις του εντέρου του.

Είναι απαραίτητο να το δίνουμε στον σκύλο μας με μέτρο. Η υπερβολική κατανάλωση των αδιάλυτων ινών της μπανάνας μπορεί να προκαλέσει αέρια και διάρροια. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι τα φρούτα είναι πλούσια σε σάκχαρα. Ως εκ τούτου, οι ημερήσιες ποσότητες που δίνουμε στον σκύλο μας θα πρέπει να είναι μικρές.

Συστατικά

  • ½ μπανάνα
  • Μισό καρότο τριμμένο
  • ½ ποτήρι κρύο νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

Εκτέλεση:

Κόβουμε την μπανάνα σε φέτες και τρίβουμε το καρότο. Στη συνέχεια, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και έχουμε ένα νόστιμο smoothie έτοιμο για το σκύλο μας.

Smoothie με σπανάκι, σέλινο και μήλο

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες A, C, E, B και F, ενώ το σέλινο παρέχει φυσικά αντιοξειδωτικά. Με τη σειρά του, το μήλο παρέχει βιταμίνη C και ασβέστιο, μαζί με τις πεπτικές και στυπτικές του ιδιότητες. Επομένως, πρόκειται για ένα από τα πιο θρεπτικά smoothies για σκύλους.

Συστατικά:

  • 2 στελέχη σέλινου
  • 8 φύλλα σπανακιού
  • 1 μήλο
  • ½ ποτήρι κρύο νερό

Εκτέλεση:

Αρχικά, κόβουμε το σέλινο σε κομμάτια και το μήλο σε κομμάτια. Στη συνέχεια, τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και σουρώνουμε το smoothie πριν το σερβίρουμε στο σκύλο μας

Smoothie από κεφίρ νερού, φράουλα και βατόμουρο

Τα βατόμουρα και οι φράουλες είναι εξαιρετικά φυσικά αντιοξειδωτικά, τα οποία προσφέρουν επίσης μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C και φυτικών ινών. Συνιστώνται ως φυσικά συμπληρώματα για την πρόληψη διαφόρων εκφυλιστικών, στεφανιαίων και μολυσματικών ασθενειών.

Για να ενισχύσουμε τις ιδιότητες αυτών των φρούτων, μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το smoothie με κεφίρ νερού.

Αυτό το ισχυρό φυσικό προβιοτικό βελτιώνει την πέψη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αναπροσαρμόζει την εντερική χλωρίδα τους.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα
  • 2 φράουλες
  • ½ ποτήρι κεφίρ νερού

Εκτέλεση

Κόβουμε τις φράουλες και τις τοποθετούμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, σουρώνουμε το μείγμα πριν το σερβίρουμε στο σκύλο μας.

Τις παραπάνω συνταγές θα μπορούσαμε επίσης να τις βάλουμε σε μια παγοθήκη, τις παγώνουμε και έχει το δικό του υγιεινό παγωτό.

Να θυμάστε ότι το αβοκάντο, τα σταφύλια, οι ξηροί καρποί και οι ωμές πράσινες πατάτες απαγορεύονται για τους σκύλους

Αγγελίες: Υιοθέτησε ένα ζωάκι

Δεν πρέπει να μένουμε στα λόγια αλλά να περάσουμε και σε πράξεις. Γι' αυτό η στήλη Vets Corner θα δημοσιεύει αγγελίες με ζωάκια που ζητούν σπίτι και μια ζεστή αγκαλιά. Τη δική σου!

Super friendly this kitten has adopted us a few days ago. We are willing to vaccinate and neuter her if she finds a good home in Corfu. Please spread the word. She is so lovely!

Posted by Despina Georganopoulou on Thursday, August 17, 2023

Η ροζαλιντα ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο την πήρε ο ύπνος!!! Αν θέλετε να ομορφαίνει η ζωή σας μέρα με τη μέρα και να...

Posted by Georgia Fockianou on Friday, August 18, 2023

Νασταζια (6 μηνων) και Τζοκερ (5 μηνων) Δεν χτυπησε ποτε το τηλ γι αυτους . Πλασματακια που τα ζω ολη μερα και ξερω...

Posted by Γιωργος Μασουρης on Friday, August 18, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ