Κατοικιδια

Παγγαίο: Η συγκινητική διάσωση δελφινιού που πάλευε με τα κύματα

Μεταφέρθηκε με φορτηγό αυτοκίνητο στο λιμάνι και επέστρεψε στα βαθιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δελφίνι (φωτογραφία αρχείου)
Δελφίνι (φωτογραφία αρχείου) © Unsplash / NOAA

Διάσωση δελφινιού στο Παγγαίο: Οι άνεμοι το είχαν φέρει στα ρηχά - Κινητοποίηση εθελοντών και αρχών για να συνεχίσει το ταξίδι του.

Δελφίνι που είχε κολλήσει στα ρηχά εντόπισαν και κατάφεραν να διασώσουν χειμερινοί κολυμβητές στο δήμο Παγγαίου.

Ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Ελευθερούπολης Γιώργος Ρηνώτας, ειδοποιήθηκε από τους κολυμβητές και μετέβη αμέσως στο σημείο, μαζί με τον αδερφό του. Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν άντρες του Λιμενικού Σώματος και του φιλοζωικού συλλόγου της παραλίας Οφρυνίου (Τούζλα).

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να επιστρέψει στα βαθιά και να συνεχίσει το ταξίδι του, οι ισχυροί άνεμοι το έσπρωχναν εκ νέου στα ρηχά, κάνοντάς το να παλεύει με ρεύματα. Έτσι, αποφασίστηκε η μεταφορά του στο λιμάνι με τη βοήθεια ενός φορτηγού αυτοκινήτου.

Εκεί αφέθηκε και πάλι ελεύθερο αρχικά να αναρρώσει και να ξεκουραστεί από την περιπέτειά του και στη συνέχεια το βοήθησαν να κολυμπήσει στην ανοιχτή θάλασσα. Μάλιστα, τόσο οι εθελοντές όσο και το λιμενικό περίμεναν για αρκετή ώρα έως ότου βεβαιωθούν ότι το πανέμορφο αυτό θαλάσσιο θηλαστικό είναι απόλυτα ασφαλές. «Όταν υπάρχουν άνθρωποι με ψυχή και θέληση, τα αποτελέσματα είναι πάντα τέλεια», γράφει η Μυρσίνη Χρυσαφούδη. κάτοικος της Κάριανης του δήμου Παγγαίου, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για την ιδιαίτερα συγκινητική επιχείρηση διάσωσης του δελφινιού.

delfini_photo.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ