Κατοικιδια

Υπέρβαρη γάτα βρίσκει τρόπο να ταξιδέψει σε καμπίνα αεροπλάνου

Ζύγιζε δύο κιλά περισσότερα από το επιτρεπτό όριο για πτήση από την Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ αλλά κατάφερε να μπει σε business class καμπίνα.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
viktor_cat_1.jpg
© Mikhail Galin

Ένας νεαρός Ρώσος βρήκε έναν όχι τόσο νόμιμο τρόπο για να ταξιδέψει αεροπορικώς σε καμπίνα η κατά δύο κιλά υπέρβαρη γάτα του.

Ο νεαρός Ρώσος Mikhail Galin ήθελε να κάνει άλλο ένα συνηθισμένο αεροπορικό ταξίδι, από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ. Δεν είναι ένα σύντομο ταξίδι βέβαια, διαρκεί πάνω από 8 ώρες.

viktor_cat_2.jpg
Mikhail Galin

Μαζί στο ταξίδι, ήθελε να πάρει και τη γάτα του, τον Viktor. Μόνο που υπήρχε ένα πρόβλημα. Ο Viktor ζύγιζε 10 κιλά, γύρω στα 2 κιλά βαρύτερος από το όριο που έχουν θέσει οι αεροπορικές εταιρίες για τη μεταφορά κατοικίδιων στους χώρους αποθήκευσης αεροπλάνου ή στις καμπίνες, πάντα μέσα σε κλουβιά – κουτιά.

Μετά από συμβουλές γνωστών και φίλων, δεν υπήρχε περίπτωση να βάλει τη γάτα σε κάποιο κουτί ή κλουβί στους αποθηκευτικούς χώρους για μία πτήση 8+ ωρών. Φοβόταν πως ο Viktor δεν θα άντεχε για τόσες ώρες. Άλλη λύση όμως δεν υπήρχε.

Μέχρι που ο Mikhail κατέστρωσε ένα νέο σχέδιο, παρακάμπτοντας τους νόμους. Έκλεισε νέα, business class μάλιστα, εισιτήρια για την επόμενη μέρα και πλησίασε το γκισέ της αεροπορικής εταιρίας για check-in. Ο «Viktor» πέρασε τον έλεγχο, αφού τον ζύγισαν. Ήταν αρκετά κάτω και από τα 8 κιλά που έχουν θέσει για όριο για να ταξιδέψει σε καμπίνα.

viktor_cat_3.jpg
Όταν ταξιδεύεις business class © Mikhail Galin

Πώς έγινε αυτό; Για το σχέδιο επιστρατεύτηκαν φίλοι του Mikhail που έφεραν στο αεροδρόμιο έναν «μίνι-Viktor», μία σχεδόν πανομοιότυπη γάτα με τον Viktor, την Phoebe, που πέρασε αυτή, σαν άλλη body double, από τον έλεγχο-ζύγισμα-έλεγχο διαβατηρίων (ναι, έχουν και οι γάτες διαβατήρια). Η Phoebe ήταν αρκετά ελαφρύτερη από τον Viktor. Και λίγο πριν μπουν στην αίθουσα αναμονής, ο πραγματικός Viktor πήρε τη θέση της Phoebe. Κανείς δεν είδε και δεν κατάλαβε τίποτα.

Το σχέδιο ήταν άκρως επιτυχημένο, βέβαια δεν πρέπει να «προσπερνάμε» νόμους που έχουν να κάνουν με θέματα ασφαλείας. Έτσι, μόλις η ιστορία βγήκε στο φως (άλλωστε έγραφε για τις «περιπέτειές» του ο Mikhail στη σελίδα του στο Facebook), η Aeroflot του αφαίρεσε όλα τα προνόμια και bonus που είχε αποκτήσει από προηγούμενες πτήσεις, κοντά στα 370 χιλιάδες μίλια πτήσεων…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ