- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων στο Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού
Κυριακή, σκυλίσια γιορτή στο Άλσος Πουλάκη
Ποιος είπε ότι τα αγαπημένα τετράποδα δεν έχουν μια ημέρα αποκλειστικά δικιά τους; Μια γιορτή αφιερωμένη στους φίλους των ανθρώπων και στην υπεύθυνη υιοθεσία διοργανώνει ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού και η Ζω.Φι.Ψυ. την Κυριακή 18 Νοεμβρίου* στο Άλσος Πουλάκη της Φιλοθέης (Εθνικής Τραπέζης 7) από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Μια ξεχωριστή μέρα για μια ευχάριστη βόλτα με τον αγαπημένο μας σκύλο, σε ένα όμορφο μέρος, όπου διαδραστικά παιχνίδια, επιδείξεις, φαγητό και πολλές εκπλήξεις περιμένουν όσους πάρουν τα σκυλάκια τους και πάνε στη Φιλοθέη. Παράλληλα, για όποιον δεν έχει τη χαρά να έχει σκύλο, είναι μια ευκαιρία να γνωριστεί με κάποια από τα αδέσποτα του δήμου που αναζητούν οικογένεια και είναι έτοιμα να τον συντροφεύσουν.
Εθελοντές φροντιστές, εκπαιδευτές και ειδικοί συμπεριφοράς θα βρίσκονται στο Άλσος Πουλάκη για να αναδείξουν τις προσωπικότητες των αδέσποτων ζώων, να λύσουν κάθε απορία για την υπεύθυνη κηδεμονία και να μας βοηθήσουν να διαλέξουμε τον κατάλληλο για εμάς σκύλο.
Όσοι βρεθούν στο Άλσος Πουλάκη θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε παιχνίδια και να μάθουν από κοινού πώς να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στα κατοικίδιά τους εφόσον χρειαστεί.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει τις δράσεις:
- Παίζουμε όλοι μαζί με κλίκερ.
- Agility – Αγώνες μετ’ εμποδίων για σκύλους.
- Παιχνίδια με τον σκύλο μας (κόλπα, φρίσμπι, χορός με σκύλο).
- Εκπαίδευση σκύλου καλού πολίτη.
- Πρώτες βοήθειες για τετράποδα.
- Γνωρίζουμε τους σκύλους προς υιοθεσία & αναλύουμε τη συμπεριφορά τους.
- Μαθαίνουμε τη «γλώσσα του σκύλου» και καταλαβαίνουμε τι θέλει να μας πει.
Όλες οι παρουσιάσεις θα είναι διαδραστικές, με τη συμμετοχή των επισκεπτών, των σκύλων τους και των ζώων προς υιοθεσία από το πρόγραμμα του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού.
Θέλετε να αποκτήσετε τετράποδο σύντροφο;
Ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού και η Ζω.Φι.Ψυ. υπενθυμίζουν το πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων της πόλης μας και μας συστήνουν 50 υποψήφιους τετράποδους φίλους, σκύλους και γάτες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.zofipsy.com. Ένας από αυτούς μπορεί σύντομα να γίνει το νέο μέλος της οικογένειάς σας!
Όλα τα ζώα που αναζητούν μια φιλόξενη στέγη και διατίθενται για υιοθεσία εντάσσονται στο πρόγραμμα στείρωσης και κτηνιατρικής φροντίδας του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού. Είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, στειρωμένα και διαθέτουν ηλεκτρονική ταυτότητα. Το μόνο που απομένει είναι να βρουν αγάπη, φροντίδα και μια ζεστή αγκαλιά!
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την υπεύθυνη υιοθεσία και να τα γνωρίσετε από κοντά, σας περιμένουμε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στο Άλσος Πουλάκη στη Φιλοθέη, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, για μια βόλτα στο πάρκο με σκύλο... ή χωρίς
Η Τρούντη, η Βενίτα, ο Μπλούη και οι αδερφές Εβίτα και Ιφιγένεια (τα κουτάβια του υπονόμου) είναι κάποια από τα ζώα της Ζω.Φι.Ψυ., που ψάχνουν οικογένεια και θα είναι στη Σκυλίσια Γιορτή για να μας κρατήσουν συντροφιά.
Info:
Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και για την υιοθεσία σκύλου σε αυτή την ιστοσελίδα, στη σελίδα της Ζω.Φι.Ψυ. στο Facebook και στο τηλέφωνο 2106776033 (10-2).
Δηλώστε συμμετοχή και στο event στο Facebook.
* Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών η εκδήλωση αναβάλλεται για την Κυριακή 25 Νοεμβρίου. Προτού ξεκινήσετε, τσεκάρετε την ιστοσελίδα της Ζω.Φι.Ψυ. ή τη σελίδα της οργάνωσης στο facebook.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι διαφορές στα συμπτώματα σε σχέση με τους ανθρώπους και η διαδικασία της διάγνωσης
Η Δημοτική Αστυνομία πραγματοποίησε δεκάδες ελέγχους τον Μάιο
Νέα έρευνα αποκαλύπτει πώς λίγα λεπτά παιχνιδιού την ημέρα ενισχύουν τον δεσμό σας
Η ζωή της Σουπέτ έχει αλλάξει πια ριζικά ενώ η υπόθεση της διαθήκης παραμένει ανοιχτή
Επιστήμονες αναλύουν το παιχνίδι μεταξύ διαφορετικών ειδών και τους λόγους που οδηγούν σε αυτή την παράτολμη συμπεριφορά
Με τρία καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, εξειδικευμένες τροφές και ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά τα ζώα, το Petshop88 προσφέρει ολοκληρωμένη φροντίδα για κάθε κατοικίδιο
Επιστήμονες εξηγούν πώς η νευροβιολογία, η μνήμη και η ορμόνη της αγάπης ενεργοποιούν τις «τρελές» χαρές των σκύλων
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Τι κρύβεται πίσω από τις εκφράσεις των τετράποδων φίλων μας και γιατί συχνά τις παρερμηνεύουμε
Οι practitioners του χώρου υποστηρίζουν ότι δεν επικοινωνούν απαραίτητα με λόγια
Ερευνητές εντοπίζουν την πιο απλή αλλαγή που μπορεί να παρατείνει τη ζωή της
Καθώς εκσυγχρονίζονται οι όροι λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς
Υποχρεωτικό μικροτσίπ
Νέα στοιχεία για την εξημέρωσή τους - Γιατί η μείωση του μεγέθους δεν σημαίνει απαραίτητα χαμηλότερη νοημοσύνη
Υποχρεωτικό μικροτσίπ, απαγορεύσεις εκτροφής και αυστηρότεροι έλεγχοι, το νέο ενιαίο πλαίσιο
Γιατί η άνοιξη αλλάζει τη συμπεριφορά των τετράποδων φίλων μας
Η γύρη και οι εποχικές αλλεργίες επηρεάζουν και τα κατοικίδια - Τα συμπτώματα και οι τρόποι αντιμετώπισης
Τα σκυλάκια είναι μεν αξιαγάπητα αλλά δεν διένυσαν ποτέ 17 χλμ. για να επιστρέψουν σπίτι τους
Η φάρμα γιορτάζει την άνοιξη με ένα φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει μουσική, χορό και κεράσματα υπέρ των ζώων
Πώς σκέφτεται ένας σκύλος όταν μένει μόνος στο σπίτι — και τι σημαίνει το περίφημο «άγχος αποχωρισμού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.