Κατοικιδια

Δύο τεράστια πάντα «κλέβουν» τις καρδιές επισκεπτών σε ζωολογικό κήπο (video)

Στην Ολλανδία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357020-739762.jpg

Δύο, αν μη τι άλλο, τεράστια πάντα καταγοήτευσαν, το απόγευμα της Τρίτης, τους «φανς» τους που βρέθηκαν στο ζωολογικό κήπο Ούβεχαντς της πόλης Ρένεν, στην κεντρική Ολλανδία.

Η Γου Γουέν και ο Σινγκ Για που έχουν την ίδια ηλικία, τρισήμισυ ετών, θα παραμείνουν στο Ούβεχαντς για 15 χρόνια. Γεννήθηκαν στη νοτιοκεντρική Κίνα και ανήκουν σε είδος που απειλείται με εξαφάνιση και αριθμεί μόνο 1.864 άτομα.

Έπειτα από έξι εβδομάδες σε καραντίνα μετά την άφιξή τους στον ζωολογικό κήπο στις 12 Απριλίου, η Γου Γουέν, το θηλυκό πάντα, έκανε τα πρώτα της βήματα στον εξωτερικό φράκτη του χώρου όπου διαμένει. Αψηφώντας τα βλέμματα δεκάδων παιδιών, η Γου Γουέν εστίασε την προσοχή της στο πρώτο μπαμπού που είδε και άρχισε να το καταβροχθίζει.

Ο Σινγκ Για, το αρσενικό πάντα, στεκόταν έξω από την αυλή του σαν αυτοκράτορας που επιθεωρεί τα νέα του εδάφη. Περιπολούσε στο χωράφι με τα χόρτα, πασπάτευσε τον ξύλινο τοίχο και προσπάθησε να σκαρφαλώσει σε έναν κορμό δένδρου αλλά δεν μπόρεσε λόγω του βαριού σώματός του.

Γρήγορα εγκατέλειψε την προσπάθεια και θρονιάστηκε πάνω σε έναν βράχο για να χαρεί τις πρώτες καλοκαιρινές ακτίνες του ηλίου, αψηφώντας υπεροπτικά τις πάμπολλες κάμερες και τα κινητά τηλέφωνα που προσπαθούσαν να απαθανατίσουν την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ