Κατοικιδια

Πώς σώθηκε ένα μωρό δελφίνι που ξεψυχούσε μόνο σε έρημη παραλία της Ναμίμπια (video)

Περαστικός κωπηλάτης το έσωσε με μια αγκαλιά και έγινε ο ήρωας της ημέρας στο διαδίκτυο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
130712-296436.jpg

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η διάσωση νεαρού δελφινιού σε μια ερημική παραλία της Ναμίμπια. Είναι άγνωστο το πώς το δελφινάκι ξεβράστηκε στα αβαθή αλλά για καλή του τύχη το είδε ένας κωπηλάτης, ο οποίος αντέδρασε αμέσως.

Ο Νοντ Ντρέγερ είναι ο νέος ήρωας του διαδικτύου. Υπάλληλος σε εταιρεία οργάνωσης τουρ κανόε καγιάκ στις ακτές της Ναμίμπια ανέβασε το βίντεο της διάσωσης και διηγείται πώς το έζησε «Επιστρέφοντας από μια βόλτα με τα καγιάκ πέσαμε πάνω στο μικρό δελφίνι Benguela. Είχε χαθεί από το κοπάδι του, είχε βγει στην παραλία, αλλά ακόμα ανέπνεε. Μετά από μια γρήγορη αξιολόγηση της κατάστασης το σήκωσα στην αγκαλιά μου και το άφησα στα ρηχά. Δεν ήμουν πολύ αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει, αλλά με το που το άφησα στο νερό έφυγε σαν σφαίρα. Θα ξαναπεράσω από την ίδια περιοχή για να ελέγξω μήπως έχει ξαναβγεί στην παραλία».

image

Το βίντεο έχει περισσότερες από 800 αντιδράσεις στο Facebook και εκατοντάδες σχόλια. Δεν ήταν βέβαια λίγοι εκείνοι που κατέκριναν την κίνηση του κωπηλάτη, λέγοντας ότι θα έπρεπε πρώτα να φωνάξει τα σωστικά συνεργεία. Τα δελφίνια Benguela είναι μικρά σε μέγεθος και συναντώνται κυρίως στην δυτική ακτή της νότιας Αφρικής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ