Health & Fitness

Βλεφαροπλαστική: Αναίμακτες και ανώδυνες οι σύγχρονες τεχνικές

Bελτίωση της όψης του άνω και κάτω βλεφάρου

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
ΤΕΥΧΟΣ 800
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βλεφαροπλαστική: Αναίμακτες και ανώδυνες οι σύγχρονες τεχνικές

Οι σύγχρονες τεχνικές για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης των βλεφάρων

Η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης επηρεάζει την περιοχή των ματιών πριν από κάθε άλλο σημείο του προσώπου, λόγω του ότι το δέρμα είναι πολύ λεπτό και ευάλωτο στις ρυτίδες έκφρασης. Όμως, η όψη των ματιών έχει αντίκτυπο στην εμφάνιση ολόκληρου του προσώπου, με αποτέλεσμα να φαίνεται κουρασμένο, γερασμένο και λυπημένο.

Η βλεφαροπλαστική έχει στόχο τη βελτίωση της όψης του άνω και κάτω βλεφάρου, που με την πάροδο του χρόνου χάνει την ελαστικότητά του. Η αποκατάσταση συνεπάγεται αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος ή του λίπους, ή και των δυο, τόσο όσο χρειάζεται, χωρίς να επηρεάζεται η ανατομία των βλεφάρων, το σχήμα και η φορά της βλεφαρικής σχισμής, αναφέρει η δρ. Αναστασία Σεφέρη - Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Χειρουργική βλεφαροπλαστική με λέιζερ

Η κλασική βλεφαροπλαστική στις μέρες μας είναι ελάχιστα επεμβατική και αναίμακτη. Γίνεται με τοπική αναισθησία, σε μία συνεδρία, η επέμβαση διαρκεί περίπου 60-90 λεπτά και δεν απαιτεί νοσηλεία. Κατά τη διάρκειά της, αφαιρείται το πλεονάζον δέρμα αλλά και το λίπος, όπου χρειάζεται, είτε με εξωτερική τομή (στη σχισμή του βλεφάρου ή κοντά στις κάτω βλεφαρίδες, έτσι ώστε να μην είναι εύκολα εμφανής) ή με εσωτερική τομή από τον επιπεφυκότα. Τα ράμματα είναι τόσο μικρά που θεωρούνται «αόρατα», αφαιρούνται μετά από 3-5 ημέρες, ενώ το ελάχιστο οίδημα ή εκχυμώσεις στην περιοχή υποχωρούν μέσα σε ένα 24ωρο με την εφαρμογή ψυχρών επιθεμάτων. Με την κατάλληλη φροντίδα του δέρματος στην περιοχή το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Βλεφαροπλαστική με εξάχνωση

Σε αρχικό στάδιο, όταν η περίσσεια του λίπους και του δέρματος είναι πολύ μικρή, μπορεί να αφαιρεθεί μέσω εξάχνωσης. Η μέθοδος εφαρμόζεται με τη χρήση λέιζερ, το οποίο με κάθε «χτύπημα» συρρικνώνει το λίπος και το δέρμα που αλλοιώνουν το βλέμμα. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, απαιτούνται περίπου 2-4 συνεδρίες, διάρκειας περίπου 15 λεπτών η καθεμία, με μεσοδιάστημα 6-10 ημερών. Ένας μικρός τοπικός ερεθισμός που προκαλείται υποχωρεί μέχρι το τέλος της συνεδρίας. Η μέθοδος ενδείκνυται μόνο για την ελαφριά χαλάρωση των βλεφάρων και για την ανάρτηση των φρυδιών. Δεν αντιμετωπίζει ούτε την κλασική περίσσεια του δέρματος, ούτε τη χαλάρωση του μυϊκού στρώματος εκ των έσω, ούτε το πολύ λίπος. Το αποτέλεσμα διαρκεί μέχρι και 3 χρόνια. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ