Health & Fitness

«Από τα χειρότερα συναισθήματα»: Η Μισέλ Ομπάμα μιλάει για τις «κακές επιλογές» της ως μητέρα

Έγραψε άρθρο για τη διατροφή και την παιδική παχυσαρκία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μισέλ Ομπάμα
© EPA

Μισέλ Ομπάμα: Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μίλησε για τον αγώνα της κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα, σε άρθρο της για το Oprah Daily, μίλησε για τον αγώνα που συνεχίζει να δίνει για τη βελτίωση της υγείας και της διατροφής των παιδιών.

«Το να παίρνεις έτοιμα φαγητά είναι πιο απλό από το να κόβεις καρότα. Το να παραγγέλνεις (delivery) είναι μερικές φορές το μόνο για το οποίο έχεις ενέργεια», έγραψε η Μισέλ Ομπάμα στο άρθρο της.

«Ακόμα θυμάμαι να πηγαίνω ένα από τα κορίτσια μου για μια ιατρική επίσκεψη και ο γιατρός να μου λέει ότι όλες αυτές οι απλές επιλογές που έκανα είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία της. Ήταν ένα από τα χειρότερα συναισθήματα που είχα ως γονιός και ένα από τα μεγαλύτερα "ξυπνητήρια" της ζωής μου. Ήμουν λίγο φοβισμένη, αλλά και λίγο εξοργισμένη», ανέφερε.

Όταν έφτιαξε λαχανόκηπο στον Λευκό Οίκο

Το 2009, η Μισέλ Ομπάμα έδωσε το παράδειγμα και δημιούργησε στον περίβολο του Λευκού Οίκου έναν λαχανόκηπο, ενώ ένα χρόνο μετά ένα χρόνο μετά ξεκίνησε την πρωτοβουλία της με την ονομασία «Let's Move».

«Κάναμε απίστευτη πρόοδο, βελτιώνοντας τα πρότυπα διατροφής στα σχολεία, ενθαρρύνοντας τις εταιρείες να μειώσουν τη ζάχαρη και το αλάτι στα προϊόντα τους... Πιστέψτε με, ξέρω ότι πρόκειται για ένα σύνθετο ζήτημα. Δεν υπάρχει τέλεια λύση που θα λειτουργήσει για κάθε παιδί, πόσο μάλλον για εκατομμύρια παιδιά. Ομως ο χρόνος ως Πρώτη Κυρία με δίδαξε ότι η βιομηχανία τροφίμων παίζει υπερβολικά μεγάλο ρόλο στην τύχη της υγείας των παιδιών», έγραψε η ίδια.

Σήμερα είναι συνιδρύτρια της PLEZi Nutrition, μιας εταιρείας τροφίμων που προσφέρει «πιο υγιεινά ποτά και σνακ». «Στο τέλος της ημέρας, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βάζεις το παιδί σου για ύπνο...και να συνειδητοποιείς ότι προσπάθησες να κάνεις ό,τι καλύτερο για να το κρατήσεις ευτυχισμένο και υγιές», κατέληξε η Ομπάμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ