Health & Fitness

Σύστημα Παρακολούθησης Σακχάρου Αίματος CONTOUR®CARE

Η εποχή της έξυπνης διαχείρισης του διαβήτη

ΤΕΥΧΟΣ 817
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pexels-artem-podrez-6823571.jpg

Σακχαρώδης Διαβήτης: Η Ascensia Diabetes Care συστήνει το σύστημα παρακολούθησης Contour®Care για τον ακριβή έλεγχο του Διαβήτη Τύπου 2.

Tα επίπεδα γλυκόζης αίματος είναι κυμαινόμενα καθημερινά, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας, εξαιτίας των φυσιολογικών εναλλαγών της καθημερινής ζωής. Τα άτομα με διαβήτη αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, που περιλαμβάνουν την τακτική μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης αίματος, την ανάλυση των αποτελεσμάτων τους, τον υπολογισμό των υδατανθράκων και τη χορήγηση ινσουλίνης, στις περιπτώσεις που αυτό είναι απαραίτητο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλή αβεβαιότητα, ειδικά για τα άτομα που διαγνώστηκαν πρόσφατα.

Παρακολούθηση της γλυκόζης αίματος

Τα συστήματα παρακολούθησης σακχάρου (μετρητής, ταινίες μέτρησης) εξακολουθούν να αποτελούν το κλειδί στη διαχείριση του διαβήτη καθώς βοηθούν τα άτομα με διαβήτη να λαμβάνουν τις κατάλληλες θεραπευτικές αποφάσεις, ή να τροποποιούν ανάλογα οτιδήποτε κάνουν στην καθημερινή τους ζωή και μπορεί να επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Η Ascensia Diabetes Care, μια παγκόσμια εταιρεία αφιερωμένη στη βελτίωση της υγείας και της ζωής των ατόμων με διαβήτη με πάνω από 75 έτη εμπειρίας στη διαχείριση της γλυκόζης αίματος, συστήνει το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης αίματος Contour®Care, που με την τεκμηριωμένη του ακρίβεια και τη μεγάλη ευκολία χρήσης του αποτελεί την εγγυημένη λύση για κάθε άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2, με βασικές ανάγκες παρακολούθησης σακχάρου αίματος.

picture_steps.jpg

Ευκολία και αυτοπεποίθηση στην αυτοδιαχείριση του διαβήτη

Το σύστημα παρακολούθησης σακχάρου Contour®Care είναι έτοιμο για μέτρηση, αμέσως μετά το άνοιγμα της συσκευασίας. Η μεγάλη, ευανάγνωστη οθόνη του και τα μεγάλα ψηφία αποτελεσμάτων μέτρησης, κάνουν ιδιαίτερα εύκολο τον χειρισμό του ακόμα και για χρήστες χωρίς εμπειρία. Επίσης εξατομικευμένα εύρη στόχου μπορούν να οριστούν εύκολα στον μετρητή.

Ο συνδεδεμένος μετρητής και οι ταινίες μέτρησης Contour®Care έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν στην εύκολη διαχείριση του διαβήτη και εγγυώνται αξιόπιστα αποτελέσματα σακχάρου σε 3 απλά βήματα:

Βήμα 1: Εισαγωγή ταινίας μέτρησης
Βήμα 2: Εφαρμογή αίματος
Βήμα 3: Εμφάνιση αποτελεσμάτων μέτρησης  

Λειτουργία smartCOLOUR™

Ο μετρητής Contour®Care διαθέτει την ξεκάθαρη ένδειξη εύρους στόχου smartCOLOUR™ που είναι εύκολη στην κατανόηση με μια ματιά. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει τρία χρώματα για να δείχνει που βρίσκονται τα επίπεδα γλυκόζης αίματος σε σχέση με το προσωπικό εύρος στόχου του ατόμου με διαβήτη.

■ Πάνω από το εύρος στόχου (Κίτρινο)
■ Εντός του εύρους στόχου (Πράσινο)
■ Κάτω από το εύρος στόχου (Κόκκινο

Η χρωματική ένδειξη smartCOLOUR™ μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στα άτομα με διαβήτη, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου τους στις τιμές HbA1c.
Επιπλέον βοηθάει στον καθησυχασμό των ατόμων με διαβήτη, καθώς δέχονται άμεση ανατροφοδότηση σχετικά με τα αποτελέσματα μετρήσεων γλυκόζης αίματός τους, μπορούν να τα κατανοήσουν γρηγορότερα και έχουν τη δυνατότητα να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση του διαβήτη τους ευκολότερα.

Δειγματοληψία Second-Chance®

Η δειγματοληψία Second-Chance® (δεύτερη ευκαιρία) με την αντίστροφη μέτρηση 30 δευτερολέπτων, παρέχει 30΄΄ για την εφαρμογή περισσότερου αίματος στην ίδια ταινία. Δηλαδή, σε περίπτωση που η μέτρηση γλυκόζης αίματος δεν πέτυχε, το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης αίματος Contour®Care προσφέρει την επιλογή για προσθήκη περισσότερου αίματος στην ίδια ταινία μέτρησης εντός 30 δευτερολέπτων, κάτι που μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή ενός νέου τρυπήματος. Η δειγματοληψία Second-Chance® μπορεί επιπλέον να βοηθήσει στην εξοικονόμηση ταινιών μέτρησης, καθώς δεν απαιτείται η χρήση μιας επιπλέον ταινίας.

meter-cell-phone.jpg

Σύνδεση με την εφαρμογή Contour®Diabetes

Η εφαρμογή Contour®Diabetes αποτελεί την ιδανική προσθήκη στο σύστημα Contour®Care, αφού είναι εύκολη στη χρήση και περιλαμβάνει πολυάριθμες λειτουργίες, οι οποίες παρέχουν στα άτομα με διαβήτη μια καλύτερη εποπτεία του ιστορικού του σακχάρου τους.
Συγκεκριμένα, ο μετρητής Contour®Care συνδέεται με το smartphone ή το tablet και μεταφέρει τα αποτελέσματα μετρήσεων στην εφαρμογή Contour®Diabetes μέσω Bluetooth®, όπου αποθηκεύονται και αναλύονται.  

Στις δυνατότητες της εφαρμογής συγκαταλέγονται η δημιουργία ηλεκτρονικού ημερολογίου σακχάρου αίματος, αλλά και  η εύκολη ανταλλαγή δεδομένων διαβήτη με την αποστολή αναφορών μέτρησης σακχάρου από το άτομο με διαβήτη προς τον επαγγελματία υγείας του, βοηθώντας έτσι στην έναρξη διαλόγου μεταξύ τους για τη βελτιστοποίηση της θεραπείας του.

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες και εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με τον μετρητή Contour®Care και την εφαρμογή Contour®Diabetes, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ascensia Diabetes Care

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ