Health & Fitness

Υβριδικό εμβόλιο κατά της Όμικρον από την Pfizer

Tι ανέφερε ο Άλμπερτ Μπουρλά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο Pfizer - Εμβολιασμός
Εμβολιασμός Pfizer © EPA

Υβριδικό εμβόλιο που θα θωρακίζει τον οργανισμό τόσο έναντι του αρχικού στελέχους όσο και απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον σχεδιάζει η Pfizer.

Υβριδικό εμβόλιο που θα συνδυάζει την αρχική σύσταση με μια φόρμουλα που θα θωρακίζει τον οργανισμό τόσο έναντι του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού όσο και απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον σχεδιάζει η Pfizer.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Άλμπερτ Μπουρλά κατά τη διάρκεια συνεδρίου της JP Morgan για την υγεία, το βράδυ της Δευτέρας, η αμερικανική εταιρεία παράλληλα με τις εν εξελίξει έρευνες, εξετάσει και νέες υβριδικές φόρμουλες για εμβόλιο κατά της Όμικρον προκειμένου να καταλήξει ποια είναι η καλύτερη προς εφαρμογή. 

Ο Μπουρλά άλλωστε είχε εξηγήσει και στους επενδυτές μιας άλλης τράπεζας, της Goldman Sachs, ότι «θα έχουμε σίγουρα ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά της Όμικρον. Το ερώτημα είναι αν θα το χρησιμοποιήσουμε ή όχι. Προχωράμε ολοταχώς, και παρόλο που δεν έχω δει τα εργαστηριακά δεδομένα αυτή τη στιγμή, με βάση όσα έχουμε κάνει στο παρελθόν, μπορώ να πω ότι θα έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για την Όμικρον μέσα στο χρονικό πλαίσιο που είχαμε υποθέσει: τέλη Μαρτίου. Αλλά δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα αν θα το χρειαστούμε πραγματικά από τον Απρίλιο και μετά. Είμαστε βέβαια ότι θα είναι εκεί και ότι θα είναι πολύ αποτελεσματικό και ότι θα είμαστε σε θέση να το παραγάγουμε μέσα στο έτος σε δισεκατομμύρια, όχι εκατομμύρια δόσεις. Αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρξει αυτή η ανάγκη ή άλλες, γιατί ήδη βλέπω πολλές άλλες παραλλαγές να εμφανίζονται μετά την Όμικρον…».

Εκτιμάται ότι η Pfizer θα είναι έτοιμη τον Μάρτιο να απευθυνθεί στις ρυθμιστικές αρχές για αδειοδότηση του τροποποιημένου της εμβολίου ώστε αυτό να περάσει κατόπιν στην αγορά, η δε παραγωγή του έχει ήδη ξεκινήσει. Επίσης η Pfizer μαζί με την BioNTech μελετούν εκδοχές του εμβολίου με υψηλότερες δόσεις και αξιολογούν τα διαφορετικά αποτελέσματα αυτών. 

Ο κ. Μπουρλά επανέλαβε, τέλος, ότι η εταιρεία σχεδιάζει την ανάπτυξη της τεχνολογίας mRNA σε άλλους θεραπευτικούς τομείς όπως ο καρκίνος και σπάνιες ασθένειες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ