- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
ECDC - Κορωνοϊός: Τι αναφέρει για τον εμβολιασμό σε εφήβους
Ποιοι πρέπει να έχουν προτεραιότητα στην ηλικιακή ομάδα 12-18 ετών
Στον εμβολιασμό των εφήβων κατά του κορωνοϊού αναφέρεται η έκθεση του ECDC και αυτά είναι τα 8 βασικά συμπεράσματα.
Στη δημοσιότητα δόθηκε η έκθεση του Ευρωπαϊκού Kέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σε εφήβους.
Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι είναι υπό εξέταση ο εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών.
«Τα μεμονωμένα άμεσα οφέλη από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 σε εφήβους αναμένεται να είναι περιορισμένα σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην έκθεση του ECDC. Και προστίθεται: «Καθώς η πορεία της νόσου COVID-19 είναι συνήθως ηπιότερη σε υγιείς εφήβους, θα πρέπει να συνεχιστεί να δίνεται προτεραιότητα στον εμβολιασμό μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων, πριν από τη στόχευση συνολικά στους εφήβους».
Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) χαρακτήρισε ασφαλές το εμβόλιο Pfizer για παιδιά ηλικίας 12 – 15 ετών. Στην έκθεσή του το ECDC ξεκαθαρίζει ακόμη ότι «προτεραιότητα θα πρέπει να έχει ο εμβολιασμός εφήβων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης από COVID-19».
Έκθεση ECDC για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σε εφήβους: Τα 8 βασικά σημεία
Σε γενικές γραμμές, η έκθεση του ECDC επισημαίνει τα ακόλουθα:
- «Ο εμβολιασμός των εφήβων κατά της COVID-19 πρέπει να εξεταστεί στο ευρύτερο πλαίσιο της στρατηγικής εμβολιασμού για ολόκληρο τον πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων των πρωταρχικών στόχων του, της εφαρμογής του και των προτεραιοτήτων του.
- Ο εμβολιασμός εφήβων με υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από COVID-19 πρέπει να θεωρείται προτεραιότητα, όπως και με άλλες ηλικιακές ομάδες.
- Τα συνολικά άμεσα οφέλη από τον εμβολιασμό των εφήβων θα εξαρτηθούν κυρίως από τη συχνότητα εμφάνισης λοίμωξης από τον κορωνοϊό σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.
- Τα μεμονωμένα άμεσα οφέλη από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 σε εφήβους αναμένεται να είναι περιορισμένα σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.
- Το γενικό όφελος για τον γενικό πληθυσμό των εφήβων από τον εμβολιασμό θα είναι ανάλογο με τη μετάδοση του κορωνοϊού εντός και από αυτήν την ηλικιακή ομάδα.
- Δεδομένης της αναμενόμενης μειωμένης ατομικής αναλογίας κινδύνου-οφέλους από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 των εφήβων σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, πρέπει να γίνεται προσεκτική εξέταση της επιδημιολογικής κατάστασης και της πρόσληψης εμβολίων σε ηλικιωμένες ομάδες πριν από τη στόχευση αυτής της ηλικιακής ομάδας.
- Είναι σημαντικό να συνεχιστεί η παρακολούθηση στην εξάπλωση ανησυχητικών παραλλαγών μεταξύ των νεότερων ατόμων και η αξιολόγηση για την πραγματική επιβάρυνση της COVID-19 σε νεότερες ηλικιακές ομάδες επίσης σε σχέση με τις συνέπειες της COVID-19.
- Τα ζητήματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και την πρόσβαση σε αυτά πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά κατά την απόφαση επέκτασης του εμβολιασμού για την COVID-19 σε ομάδες με χαμηλότερο ατομικό κίνδυνο σοβαρής νόσου».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μυαλό τρέχει σε σκέψεις και αρνητικά σενάρια κι εμείς βουλιάζουμε σαν να βρισκόμαστε σε μια κινούμενη άμμο
Δεν είναι σεξιστικό το ζήτημα, αλλά αφορά τη διαφορετική λειτουργία του οργανισμού των δύο φύλων
Συνομιλία με τον γιατρό-διδάκτορα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης Γιώργο Μπούτλα
Υπολογίζεται ότι το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από αυτό
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως μέσω σωματικών υγρών
Αν είσαι γυναίκα, τα αθλητικά σου παπούτσια έχουν πρόβλημα και ίσως το είχες καταλάβει
Δύο οπτικές από την Gilead Sciences: Πώς η ιατρική επιστήμη και η επικοινωνία γίνονται σύμμαχοι στη μάχη κατά του κοινωνικού φόβου
Ναι, το ''δωράκι'' που κρύβει η πρώτη πάνα αποκαλύπτει πολλά περισσότερα απ΄όσα ξέραμε μέχρι σήμερα
Πώς η σαρκοπενία οδηγεί σε μειωμένη ενέργεια και κινητικότητα
Ανοίγει τον διάλογο για τον εμβολιασμό κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων
Πρωτοποριακές, πολυλειτουργικές πλατφόρμες απεικόνισης
Στη Μαδρίτη, με Έλληνα ογκολόγο μεταξύ των συμμετεχόντων
Ταινία μικρού μήκους για τις σπάνιες παθήσεις
Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
Ο πρώτος παράγοντας είναι ο κιρκάδιος ρυθμός, το εσωτερικό μας ρολόι
Οι δεξιότητες που παραμένουν αποκλειστικά ανθρώπινες
Ο δεκάλογος του αποκλεισμού και της ευαλωτότητας
5 & 6 Δεκεμβρίου στο Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ., «Δρακοπούλειο» Αμφιθέατρο Ψυχιατρικού Τομέα
Εθνικός στόχος η ενίσχυση της γονιμότητας και του δημογραφικού - Γεννήθηκαν 3 νέες ζωές
Η επιστήμη εξηγεί: ο καλύτερος τρόπος να παραμείνεις υγιής και δραστήριος όσο μεγαλώνεις είναι να… σηκώνεις βάρη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.