- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γώγος - Άνοιγμα σχολείων: Καλύτερα στις 14 Σεπτεμβρίου
«Υπάρχει σημαντικός όγκος εκδρομέων που επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα»
«Καλύτερη ημερομηνία για το άνοιγμα σχολείων η 14η Σεπτεμβρίου», ανέφερε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.
«Σε γενικές γραμμές, με δεδομένο ότι υπάρχει σημαντικός όγκος εκδρομέων που επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα, νομίζω ότι κρίνεται καλύτερη ημερομηνία η 14η Σεπτεμβρίου για την έναρξη των σχολείων», σημείωσε στο MEGA, ο καθηγητής του ιατρικού τμήματος πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος. «Τα νέα ήταν καλά τις τελευταίες 2-3 ημέρες. Θα δούμε αυτή τη βδομάδα πώς πάει. Η αίσθηση είναι ότι υπάρχει διασπορά στην κοινότητα», πρόσθεσε στη συνέχεια.
Την ίδια ώρα, μιλώντας για την υπόθεση της Θεσσαλονίκης όπου σε βιομηχανία τροφίμων βρέθηκαν αρκετά θετικά δείγματα, τα οποία σε δεύτερο έλεγχο αποδείχτηκαν αρνητικά, ο κ. Γώγος ανέφερε ότι: «Δεν το γνωρίζω το θέμα, δεν μας απασχόλησε αυτή τη στιγμή στην επιτροπή. Υπάρχει πιθανότητα ψευδών θετικών ή αρνητικών τεστ. Στην περίπτωση που είναι πολλά τα λάθος αποτελέσματα, αυτό σημαίνει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα στο εργαστήριο».
Νωρίτερα, και ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην πράξη, η μόνη ουσιαστική λύση για σημαντική περίσσεια δέρματος είναι η χειρουργική αφαίρεση
Πώς να προστατευτείτε και να αναπνεύσετε ξανά άνετα
Η παρουσία της εταιρείας στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Οι παράγοντες κινδύνου και τα συμπτώματα
Μια διαταραχή που είναι συχνότερη στις γυναίκες
Το 90% των περιστατικών προκαλείται από την έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία
Μια συζήτηση με τη Γεωργία Κλειδαριά, με αφορμή το βιβλίο της, «Η Επόμενη Μέρα. Μια προσωπική ιστορία επιβίωσης» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)
Η επιστήμη καταρρίπτει τον μύθο ετών
Ομοιότητες και διαφορές με το έμφραγμα
Ορατά τα αποτελέσματα από τις πρώτες συνεδρίες
Τι αναφέρει μελέτη του King's College London
Ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας
Οι προτεραιότητες που έθεσε η εταιρεία στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Η πρόεδρος του ΟΦΕΤ στο Delphi Economic Forum XI
Πιο συχνή στα παιδιά από ό,τι στους ενήλικες η αμυγδαλίτιδα
«Το σώμα σου δεν ντρέπεται. Εσύ γιατί να ντραπείς;»
Πρόσβαση στις θεραπείες για περισσότερους
Μια θεμελιώδης αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την υγεία
Για την πρόληψη της λοίμωξης σε νεογνά και βρέφη
Τι αναφέρει έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.