Health & Fitness

Και η Ιαπωνία θα χορηγεί ρεμδεσιβίρη σε ασθενείς με κορωνοϊό

Μετά τις ΗΠΑ - Το φάρμακο που αναπτύχθηκε για φορείς του Έμπολα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ιαπωνία ποντάρει στη ρεμδεσιβίρη - «Πράσινο» φως για τη χορήγησή της σε ασθενείς με Covid-19
Η Ιαπωνία ποντάρει στη ρεμδεσιβίρη - «Πράσινο» φως για τη χορήγησή της σε ασθενείς με Covid-19/ © EPA

Με ρεμδεσιβίρη πολεμά τον κορωνοϊό η Ιαπωνία - Η δεύτερη χώρα (μετά τις ΗΠΑ) που δίνει άδεια για τη χορήγησή της σε ασθενείς με Covid-19.

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι η Ιαπωνία θα χορηγεί ρεμδεσιβίρη σε ασθενείς με κορωνοϊό.

Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τις ΗΠΑ, η Ιαπωνία έγινε την Πέμπτη 7 Μαΐου 2020 η δεύτερη χώρα παγκοσμίως που δίνει έγκριση στο φάρμακο ρεμδεσιβίρη για τη θεραπεία ασθενών, οι οποίοι έχουν νοσήσει από Covid-19.

Οι διαδικασίες έγκρισης ενός νέου φαρμάκου στην Ιαπωνία είναι συνήθως χρονοβόρες, όμως η κυβέρνηση αποφάσισε αυτήν τη φορά να ενεργήσει ταχέως, μπροστά στην απουσία έγκυρων θεραπευτικών λύσεων εναντίον του κορωνοϊού, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το φάρμακο έλαβε την περασμένη Παρασκευή 1 Μαΐου 2020 έκτακτη έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), που βασίστηκε στα θετικά αποτελέσματα αμερικανικής κλινικής μελέτης.

Το πειραματικό φάρμακο των αμερικανικών εργαστηρίων Gilead Sciences είχε αρχικά αναπτυχθεί για την φροντίδα ασθενών με τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα, όμως δεν είχε ποτέ εγκριθεί για κάποια άλλη ασθένεια πριν από τον Covid-19.

Ρεμδεσιβίρη: Πόσο αποτελεσματική είναι ενάντια στον κορωνοϊό - Τι έδειξε έρευνα

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι η πρώτη θεραπεία που κατέδειξε μια κάποια αποτελεσματικότητα μπροστά στη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός στο πλαίσιο της κλινικής μελέτης με σημαντικό δείγμα, καθώς περιελάμβανε περισσότερους από 1.000 ασθενείς.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονταν με Covid-19 και έλαβαν θεραπεία remdesivir, είδαν την αποκατάστασή τους να μειώνεται κατά 4 ημέρες, από τις 15 στις 11 ημέρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αμερικανικής μελέτης.

Ιαπωνία - Κορωνοϊός: Σκέψεις και για το Avigan παρά τις σοβαρές παρενέργειες

Η Ιαπωνία σκοπεύει επίσης να εγκρίνει αυτόν τον μήνα ένα άλλο αντιικό φάρμακο, το Avigan (φαβιπιραβίρη), εναντίον του κορωνοϊού, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ιαπωνικής κυβέρνησης, Γοσιχίντε Σούγκα.

Έχοντας αναπτυχθεί από θυγατρική του γιαπωνέζικου ομίλου Fujifilm, το Avigan ενεκρίθη το 2014 στην Ιαπωνία για τη θεραπεία βαριάς μορφής γρίπης. Λόγω σοβαρών παρενεργειών που είναι πιθανόν να προκαλέσει, ιδίως στις έγκυες, δεν μπορεί να παραχθεί και να διανεμηθεί στην Ιαπωνία παρά μόνο έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης.

Η Ιαπωνία μετρά περισσότερα από 15.200 κρούσματα. Οι θάνατοι από κορωνοϊό έχουν φθάσει τους 556.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ