Health & Fitness

Κορωνοϊός: Συστάσεις για την παροχή παρηγορικής φροντίδας

Το δικαίωμα στην αντιμετώπιση του πόνου και των άλλων συμπτωμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Συστάσεις για την παροχή παρηγορικής φροντίδας
Πολλές φορές η παρηγορική φροντίδα μπαίνει σε δεύτερο πλάνο © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Οι συστάσεις της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας για τους ασθενείς στην εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού

Η Ελληνική Εταιρία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α.) συνειδητοποιώντας την ανάγκη παροχής Παρηγορικής Φροντίδας τόσο σε επίπεδο πρωτοβάθμιας υγείας όσο και κυρίως στα νοσοκομεία της χώρας μας, αποφάσισε την έκδοση συστάσεων προκειμένου να εφοδιάσει τους λειτουργούς υγείας με την απαραίτητη γνώση για τη φροντίδα των ασθενών και των οικογενειών τους κατά την πανδημία COVID -19.

Δεδομένου ότι η Παρηγορική Φροντίδα στον καιρό της πανδημίας είναι εξίσου κρίσιμης σημασίας με τη χορήγηση υγρών, αντιπυρετικών και βελτιωτικών της αναπνοής, οι πράξεις που διασφαλίζουν το δικαίωμα των πλέον ευάλωτων ασθενών στην αντιμετώπιση του πόνου και των λοιπών συμπτωμάτων στα πλαίσια της Παρηγορικής Φροντίδας, αποτελεί προϋπόθεση για μια δυνατή και ανθεκτική κοινωνία. Οι ασθενείς που είναι αντιμέτωποι με χρόνιο πόνο κι επώδυνα συμπτώματα απειλητικών για τη ζωή νόσων, άτομα δηλαδή που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στα οποία απευθύνεται η Παρηγορική Φροντίδα, θα πρέπει να τυγχάνουν της εξειδικευμένης φροντίδας των επαγγελματιών υγείας. Επειδή σχετικές οδηγίες δεν έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα και προκειμένου να καλυφθεί το κενό, η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. αποφάσισε την έκδοση συστάσεων, για την συγγραφή των οποίων χρησιμοποιήθηκαν οι συστάσεις Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων Επιστημονικών Εταιριών, ερευνήθηκαν τα δεδομένα της Ελληνικής βιβλιογραφίας και προστέθηκε η πολυετής εμπειρία του εξειδικευμένου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΡΗ.ΣΥ.Α.

Οι συστάσεις είναι αναρτημένες στο site της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. εδώ και θα ανανεώνονται συνεχώς με βάση τις διεθνείς εξελίξεις.


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ