- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΙΣ για κορωνοϊό: Μέτρα για φοιτητές και ταξιδιώτες από Τουρκία
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Ειδικά μέτρα πρόληψης για φοιτητές, ταξιδιώτες από την Τουρκία και παιδιά εξέδωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με φόντο τον κορωνοϊό.
Δελτίο τύπου με τα αναγκαία μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται από σπουδαστές και φοιτητές για τον κορωνοϊό εξέδωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Στην ίδια ανακοίνωση, ο ΠΙΣ εφιστά την προσοχή στους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας από την Τουρκία καθώς και στα παιδιά.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αναφέρει:
«Ο ΠΙΣ, σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης για αναστολή της λειτουργίας σχολείων όλων των βαθμίδων, ΙΕΚ, πανεπιστημίων και φροντιστηρίων από σήμερα και για 14 ημέρες, συστήνει στους σπουδαστές και φοιτητές:
Εάν φοιτούν σε πόλεις και περιοχές όπου έχουν παρουσιαστεί πολλά κρούσματα κορωνοϊού όπως είναι η Αθήνα, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη, να αποφύγουν να ταξιδέψουν αυτές τις μέρες στα πατρικά τους σπίτια αν αυτά βρίσκονται σε περιοχές χωρίς κρούσματα. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η πιθανή διασπορά του κορωνοϊού στα μέρη αυτά.
Εάν στα πατρικά τους υπάρχουν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών ή/ και ασθενείς με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, είναι επίσης προτιμότερο να μην μεταβούν σε αυτά για να τους προστατεύσουν.
Η περίπτωση της Τουρκίας
Επίσης ο ΠΙΣ εκφράζει την ανησυχία του για την επιμονή της Τουρκίας να μην ανακοινώνει κρούσματα. Δεδομένου ότι στα ανατολικά σύνορά της, ειδικά με το Ιράν, μαίνεται εδώ και εβδομάδες επιδημία του Covid-19 με εκατοντάδες νεκρούς, ο ΠΙΣ θεωρεί απίθανο να μην υπάρχουν κρούσματα στη γείτονα.
Συστήνει ως εκ τούτου σε ιατρικό προσωπικό και πολίτες να θεωρούν την Τουρκία χώρα προέλευσης υψηλού κινδύνου, όπως αυτήν την στιγμή είναι δυστυχώς και η δοκιμαζόμενη Ιταλία, και να αντιμετωπίζουν ανάλογα κάθε ταξιδιώτη ή διερχόμενο από αυτήν (την Τουρκία).
Ώρα ευθύνης: Σημαντικός ο περιορισμός των παιδιών
Τέλος, ο ΠΙΣ συστήνει στους γονείς με παιδιά σχολικής ηλικίας (όλων των βαθμίδων) να τηρήσουν την προτροπή του υπουργού Υγείας και να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι τις ημέρες αυτές. Δεν έχει νόημα να είναι κλειστά τα σχολεία αλλά τα παιδιά να συγχρωτίζονται σε φροντιστήρια, να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα με έναν ή δύο συμμαθητές, να πηγαίνουν σε αθλητικές δραστηριότητες (ειδικά αυτές που γίνονται σε εσωτερικούς χώρους), να ακολουθούν συλλόγους σε εκδρομές και δραστηριότητες, ακόμα και να μαζεύονται σε χώρους διασκέδασης ή σπίτια κατά μεγάλες ομάδες.
Η προσωπική ευθύνη, η ατομική πρωτοβουλία, η επίδειξη υπευθυνότητας από τον καθένα εξ ημών, είναι αυτά που μπορούν να αναχαιτίσουν τον ρυθμό μετάδοσης του κορωνοϊού και να δώσουν στην χώρα μας το χρόνο να προετοιμαστεί αλλά και να εισέλθει στην Άνοιξη, όπου παρατηρείται επιστημονικά ύφεση γενικά των ιώσεων λόγω ανόδου της θερμοκρασίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην πράξη, η μόνη ουσιαστική λύση για σημαντική περίσσεια δέρματος είναι η χειρουργική αφαίρεση
Πώς να προστατευτείτε και να αναπνεύσετε ξανά άνετα
Η παρουσία της εταιρείας στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Οι παράγοντες κινδύνου και τα συμπτώματα
Μια διαταραχή που είναι συχνότερη στις γυναίκες
Το 90% των περιστατικών προκαλείται από την έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία
Μια συζήτηση με τη Γεωργία Κλειδαριά, με αφορμή το βιβλίο της, «Η Επόμενη Μέρα. Μια προσωπική ιστορία επιβίωσης» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)
Η επιστήμη καταρρίπτει τον μύθο ετών
Ομοιότητες και διαφορές με το έμφραγμα
Ορατά τα αποτελέσματα από τις πρώτες συνεδρίες
Τι αναφέρει μελέτη του King's College London
Ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας
Οι προτεραιότητες που έθεσε η εταιρεία στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Η πρόεδρος του ΟΦΕΤ στο Delphi Economic Forum XI
Πιο συχνή στα παιδιά από ό,τι στους ενήλικες η αμυγδαλίτιδα
«Το σώμα σου δεν ντρέπεται. Εσύ γιατί να ντραπείς;»
Πρόσβαση στις θεραπείες για περισσότερους
Μια θεμελιώδης αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την υγεία
Για την πρόληψη της λοίμωξης σε νεογνά και βρέφη
Τι αναφέρει έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.