- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ημερίδα για τον ρόλο των ΜΜΕ στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Με ελεύθερη είσοδο στις 14 Σεπτεμβρίου
Ο ρόλος των ΜΜΕ στην αντιμετώπιση του καρκίνου σε ημερίδα στην Αθήνα
Ο καθοριστικός ρόλος των έντυπων, ηλεκτρονικών και ψηφιακών μέσων στην έγκυρη ενημέρωση του κοινού για την αντιμετώπιση του καρκίνου, αλλά και οι κίνδυνοι από την ιατρική παραπληροφόρηση θα βρεθούν στο επίκεντρο ειδικής ημερίδας που διοργανώνεται στις 14 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αθήνα.
Στη διάρκειά της, διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι Συλλόγων και δημοσιογράφοι Υγείας θα μιλήσουν για τα οφέλη από την ορθή ενημέρωση των ογκολογικών ασθενών, τους κινδύνους που κρύβει για τους ίδιους και την πορεία της υγείας τους η ψευδής ή λανθασμένη πληροφόρηση για τις θεραπείες του καρκίνου, αλλά και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ένας καλά ενημερωμένος ασθενής στις θεραπευτικές αποφάσεις που τον αφορούν.
Επιπλέον, θα γίνει εκτενής αναφορά στον ρόλο των Συλλόγων Ασθενών στην πληρέστερη ιατρική ενημέρωση του κοινού, αλλά και στην νομική προσέγγιση της ιατρικής ενημέρωσης και τους νομικούς περιορισμούς που υπάρχουν όσον αφορά τη διαφήμιση ιατρικών πράξεων και θεραπειών.
Η Ημερίδα τιτλοφορείται «Ο Ρόλος των ΜΜΕ στην Αντιμετώπιση του Καρκίνου» και τελεί υπό την αιγίδα του οργανισμού Γυναίκες στην Ογκολογία (W4O Hellas) και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας.
«Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτελούν σημαντικό παράγοντα σωστής πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης του κοινού», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ημερίδας Δρ. Ιωάννης Δ. Σπηλιώτης, MD, PhD, FASPSM, Διευθυντής Χειρουργικής Ογκολογίας και Μονάδας Περιτοναϊκής Κακοήθειας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Μαρούσι. «Τα τελευταία χρόνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω ειδικών εκδόσεων/ενθέτων σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες και περιοδικά σημαντικές πληροφορίες για τον καρκίνο, δοσμένες με άψογο τρόπο. Αντίστοιχα στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο υπάρχουν εκπομπές με ανάλογο περιεχόμενο. Δεν λείπουν όμως και οι ελάχιστες εξαιρέσεις, οι προσπάθειες παραπληροφόρησης ή κακιάς ερμηνείας μιας πληροφορίας με στόχο την αυτοπροβολή, τη διαφήμιση ή και την εκμετάλλευση σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις του ανθρώπινου πόνου. Σκοπός της Ημερίδας είναι να φέρει κοντά τους λειτουργούς της δημοσιογραφίας έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής, τους φορείς των ασθενών, τους ιατρούς και τη βιομηχανία φαρμάκων με σκοπό να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους για τον ρόλο των ΜΜΕ στην ενημέρωση γύρω από εξειδικευμένα ογκολογικά θέματα».
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Μ Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα) με ώρα έναρξης 09.30' π.μ.
Η Οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας προσκαλεί το ευρύ κοινό να την παρακολουθήσει.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Το πλήρες πρόγραμμα της Ημερίδας μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της www.icb.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.