- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τα παιδιά με αυτισμό μπορούν να κάνουν τα πάντα
Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ», εξηγεί γιατί η ζωή δεν σταματάει στη διάγνωση ενός παιδιού με αυτισμό ή νοητική υστέρηση
Στο μυαλό αρκετών τα παιδιά με αναπηρία ή αυτισμό είναι άνθρωποι με περιορισμένες δυνατότητες ή πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Υπάρχουν, μάλιστα, ακόμη και ορισμένοι γονείς που δυσκολεύονται να αποδεχτούν ότι τα παιδιά τους είναι λίγο διαφορετικά από τα άλλα. Χρειάζεται πολλή δύναμη για να πας κόντρα στο ρεύμα μιας κοινωνίας που μας θέλει ίσους και να πεις «δέχομαι ότι το παιδί μου είναι διαφορετικό».
Η κ. Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ» δουλεύει εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες με παιδιά με αναπηρία ή αυτισμό. Και ξέρει καλά τι είδους συμβουλή πρέπει να δώσει στους γονείς αυτών των παιδιών. «Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να τραβήξουν μία γραμμή εκεί που είναι η διάγνωση και να πούνε: «ωραία, συμβαίνει. Τώρα τι κάνω;», και στο «τώρα τι κάνω», μπορούν να κάνουν πάρα πολλά πράγματα… να πιστεύουν στο παιδί τους… και να μην πιστεύουν ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μπορεί να κάνει τα πάντα!».
Ίσως η πίστη της σε αυτά τα παιδιά να πηγάζει από την εντύπωση που έχει η ίδια για τον εαυτό της. Γιατί και η κ. Γιαννακοπούλου είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να κάνει τα πάντα. Το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια βάζοντας τις προτεραιότητες των άλλων πάνω από τις δικές της. Έχει μάθει να προσφέρει ξεπερνώντας τον πόνο.
Φυσικά, υπάρχουν και μέρες που δυσκολεύεται, που δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά. Το άγχος και οι σωματικοί πόνοι την καταβάλουν. Τότε αναζητά απλώς μία δυνατή λύση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεραπείες χωρίς χημειοθεραπεία και η υπόσχεση αποφυγής του χειρουργείου
Το διπλό στίγμα όσων υποβάλλονται σε φαρμακευτική θεραπεία απώλειας βάρους
O CEO της Waply και δημιουργός του MedWatch μιλάει για τις δυνατότητες, τις προκλήσεις και τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία και την ψηφιακή καθημερινότητα.
Τα οφέλη για το έντερο και τα οστά
Ποια πρωινά δεν μας χορταίνουν αρκετά
Στόχος είναι να εντοπίζονται νωρίτερα ασθενείς που χρειάζονται άμεση περαιτέρω διερεύνηση
Τι δείχνουν οι επιστημονικές έρευνες
Η πρωτεΐνη που υπόσχεται λύση κατά των ρυτίδων, αλλά ίσως δεν κάνει τη διαφορά
Πώς μπορεί κανείς να κόψει το τσιγάρο; Και μήπως πέφτει έτσι από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη;
Από τη βελτίωση του ύπνου έως την αναγέννηση του ήπατος - Τα οφέλη της αποχής
Στο 1ο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο
Νοέμβριος: Μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του παγκρέατος
Τι έδειξε νέα μελέτη στις ΗΠΑ
Βιωματική δράσης ενημέρωσης στις 7 Νοεμβρίου
Τι αποκαλύπτουν οι επιστήμονες για τις viral συμβουλές κατά της γήρανσης
Νέα μελέτη δείχνει ότι μικρά διαλείμματα ανά ώρα μειώνουν την κούραση και βελτιώνουν τη διάθεση
Ξεχάστε την πολύωρη γυμναστική - Τέσσερα λεπτά την ημέρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτούς και σε όσους έχουν την αίσθηση ότι λειτουργούν κανονικά
Δύο γιατροί του Λαϊκού, η Σμαράγδη Μαρινάκη και ο Γιώργος Κατσάνος, περιγράφουν στην ATHENS VOICE τον αγώνα δρόμου για τέσσερις μεταμοσχεύσεις νεφρού μέσα σε μία ημέρα
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τον RSV από τη GSK Ελλάδος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.