Health & Fitness

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο Γ. Καμίνης

Για τη δημιουργία χώρων ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης ουσιών ακολουθώντας το ευρωπαϊκό παράδειγμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kaminis
Γιώργος Καμίνης/ ©ΙΝΤΙΜΕ/ ΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου έχει εισαχθεί προς συζήτηση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία χώρων ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών, θα συμμετάσχει αύριο Τετάρτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμίνης ήδη από το 2014 έχει διατυπώσει την πρότασή του για τη δημιουργία χώρων ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης ουσιών ακολουθώντας το ευρωπαϊκό παράδειγμα των Άμστερνταμ, Παρίσι, Βερολίνο και Βαρκελώνη, όπου λειτουργούν τέτοιες κοινωνικές δομές.

Στη συνέχεια, τον Μάιο του 2017 ο δήμαρχος Αθηναίων συγκάλεσε τους φορείς και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της πόλης σε ανοιχτή σύσκεψη για τη διακίνηση και δημόσια χρήση ουσιών.

Τα συμπεράσματα της σύσκεψης μεταβιβάστηκαν σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, τον Πρωθυπουργό, καθώς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τον Φεβρουάριο του 2018, ωστόσο ενημερώθηκε με επιστολή –στην οποία δεν υπήρξε απάντηση– για την πρόταση του δήμου Αθηναίων περί εποπτευόμενης χρήσης ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός.

 Τον Ιούλιο του 2018, η πρόταση του δήμου Αθηναίων για τη λειτουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης ενσωματώνεται σε τροπολογία που κατατέθηκε από βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και απορρίφθηκε από την κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ