- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Fabrica Café (de) Vino… κυψελιώτικο!
Το αγαπημένο στέκι σε καινούργια γειτονιά και ανοιχτό από το πρωί
Το Fabrica Café Vino, το ωραίο αθηναϊκό wine bar μεταφέρθηκε στην Κυψέλη και ανοίγει από το πρωί
Το γνωρίσαμε το -πόσο μοιάζει μακρινό- 2011 όταν άνοιξε στην Εμμανουήλ Μπενάκη και υπήρξε από τα πρώτα που έφεραν και ανέδειξαν την τάση του wine bar-resto στην Αθήνα. Εδώ και λίγο καιρό, περίπου 10 μέρες, το αγαπημένο Fabrica de Vino άνοιξε τις πόρτες σε νέο πόστο, πάνω στην πολυθρύλητη Φωκίωνος Νέγρη της Κυψέλης, της αθηναϊκής συνοικίας που τα τελευταία χρόνια κάνει δυναμικό come back. Με την αλλαγή έδρας βρίσκει την ευκαιρία να κάνει ένα δυνατό φρεσκάρισμα και ταυτόχρονα ένα μικρό twist στη φιλοσοφία του.
Το καινούργιο ανοίγει από τις 9 το πρωί με καφέ specialty από microroastery εταιρείες, τον συνοδεύει με πρωινά, cookies και ενεργειακές μπάρες, συνεχίζει με μια σειρά από μικρά πιάτα –tapas, ελληνικά τυριά με τσάτνει και σπιτικές μαρμελάδες, μανιτάρια σοτέ, μπέργκερ με μπιφτέκι, μελιτζανοσαλάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια και κρεατικά της σχάρας. Όλα τους αξιόλογα και νόστιμα συνοδευτικά σε κάποιο από τα κρασιά της κάβας, 350 ελληνικές ετικέτες, 20 από αυτές και σε ποτήρι. Μιλώντας με τον αεικίνητο Νεκτάριο Κεφαλά μαθαίνω πως σύντομα θα εμπλουτίσουν τον κατάλογο και με κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα, ενώ υπάρχει αξιόλογη γκάμα σε μπίρες καθώς και λίστα κοκτέιλ.
Ο χώρος μέσα, με τραπέζια και καναπέδες είναι χαριτωμένος και άνετος, μια μεγάλη μπάρα θυμίζει το παλιό πόστο της Μπενάκη, ένα πατάρι ετοιμάζεται να γίνει prive lounge. Όμως κάτω από τη φυσική σκίαση –ακακίες και αιωνόβιοι ευκάλυπτοι- που δημιουργεί το πράσινο της Φωκίωνος κάτι μου λέει πως πολλοί θα προτιμήσουν το «έξω» ακόμη και τον χειμώνα.
Φ. Νέγρη 57, 2108668775, κάθε μέρα 9πμ-12μμ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.