- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πώς να γίνεις cocktail geek στο Κουκάκι
Το Meerkat μας συστήνει στα 50 κλασικά cocktails της ανθρωπότητας
Μερικά έχουν ταυτιστεί με συγκεκριμένους ανθρώπους, άλλα έχουν γίνει έμβλημα μιας ολόκληρης εποχής. Στα αλήθεια όμως πόσα cocktails υπάρχουν σε αυτό τον κόσμο; Και επιτέλους πώς δημιουργήθηκαν; Το Meerkat που άνοιξε το φθινόπωρο φέρνοντας μαζί του και ένα δροσερό αεράκι safari στο Κουκάκι μας συστήνει στα 50 (πιο) κλασικά cocktails που φτιάχτηκαν ποτέ. Ξέρετε αυτά που «πρέπει» όλοι να έχουμε πιει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας.
Κάθε Τετάρτη θα μας γνωρίζει και από ένα κλασικό cocktail. Θα μας λέει επίσης και κάποια πράγματα για την ιστορία, την καταγωγή και τον τρόπο που δημιουργήθηκαν. Και φυσικά θα προτείνει και τη δική του εκδοχή, για να δούμε πώς το κλασικό μπορεί να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του και να μετατραπεί σε κάτι ολοκαίνουργιο. Τα cocktails που θα γνωρίσουμε αυτό τον Μάιο αρχίζουν με το φραουλένιο Daiquiri (2/5), συνεχίζουν με το δυνατό Negroni (9/5) και την Tomy’s Margarita (16/5) και υποδέχονται το καλοκαίρι με το πικάντικο Bloody Mary (23/5).
Βυζαντίου 7, Κουκάκι, 213 0453390
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.