- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μάρε Ούρσα, ένα κρασί για τη Μεγάλη Αρκούδα
Μια συλλεκτική και αρκετά συγκινητική ετικέτα από το Κτήμα Αβέρωφ
Η καφέ αρκούδα ζει στις πλαγιές της Πίνδου και έχει μεγάλη αδυναμία στα σταφύλια. Κάθε χρόνο κάνει το πέρασμά της από τα αμπέλια του Γινιέτς στο Μέτσοβο για να δοκιμάσει τα σταφύλια. Ξέρει ότι πρέπει να τα αφήσει να ωριμάσουν μέχρι το φθινόπωρο. Οι αμπελουργοί ξέρουν επίσης ότι πέρασε από εδώ. Οι πατημασιές της στο χώμα την προδίδουν. Λένε, ότι το βράδυ πριν τον τρύγο η καφέ αρκούδα κάνει την τελευταία της μεγαλοπρεπή επίσκεψη για να απολαύσει τα πιο γλυκά, τα πιο μεστά τα πιο εκλεκτά σταφύλια των βουνών.
Σε αυτή την αρκούδα το Κτήμα Αβέρωφ αφιερώνει μια συλλεκτική ετικέτα σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Η συλλεκτική ετικέτα έχει το όνομα «Μάρε Ούρσα» που στη βλάχικη διάλεκτο σημαίνει «Μεγάλη Αρκούδα», ως φόρος τιμής στην καφέ αρκούδα που ζει στην περιοχή. Για τη συλλεκτική αυτή έκδοση, το Κατώγι Αβέρωφ επιμελήθηκε την παραγωγή και εμφιάλωση του κρασιού, η δημιουργική ομάδα Bob Studio εμπνεύστηκε την ιδέα και εικονογράφησε το εικαστικό, ενώ οι Αφοί Κοντορούση Γραφικές Τέχνες υλοποίησαν τις εκτυπώσεις.
Το κρασί που φυλάει αυτή η (στα αλήθεια υπέροχη) συσκευασία είναι σοδειάς 2012, από σταφύλια καλλιεργημένα στον αμπελώνα του Κτήματος Αβέρωφ στα βουνά του Μετσόβου. Είναι ιδανικό για παλαίωση, ωριμάζει όμορφα σε πλάγια θέση, σε μέρος σκοτεινό και με σταθερή θερμοκρασία, μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή για να το πιείτε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.