Μπορεί ο καλύτερος bartender του κόσμου να είναι Έλληνας;
Ο Πάνος Κανατσούλης από το The Clumsies ταξιδεύει στο Μεξικό για τον παγκόσμιο τελικό του World Class
Τα τελευταία δύο χρόνια ανήκει στην ομάδα του The Clumsies, το μπαράκι της Πραξιτέλους που έχει βραβευτεί ως ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Τον Ιούνιο κέρδισε τον τίτλο του Έλληνα World Class Bartender of the Year. Ναι, ο Πάνος Κανατσούλης έχει ήδη ένα εντυπωσιακό βιογραφικό στις αποσκευές του. Είναι όμως αυτό αρκετό για να γίνει ο καλύτερος bartender του κόσμου;
Για τέσσερις ημέρες, από τις 21 έως και τις 24 Αυγούστου, η Πόλη του Μεξικού γίνεται τόπος συνάντησης για τους ταλαντούχους bartenders, master distillers, brand ambassadors, και master blenders του κόσμου. Το World Class Global Final 2017 είναι ο μεγαλύτερος bartending διαγωνισμός και φέτος βάζει αντιμέτωπους μεταξύ τους 57 από τους καλύτερους bartenders της υφηλίου. Ανάμεσά τους είναι και ο Πάνος Κανατσούλης.
Ο διαγωνισμός δεν θα είναι καθόλου εύκολος. Ο παγκόσμιος τελικός θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια, καθένα από τα οποία αποτελείται από πολύ απαιτητικές δοκιμασίες. Το πρώτο στάδιο διαρκεί δύο ημέρες και περιλαμβάνει τέσσερις δοκιμασίες. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να αποδείξουν ότι λειτουργούν ευσυνείδητα ως προς το περιβάλλον στη δοκιμασία “Mex-Eco”, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν το signature serve που αντιπροσωπεύει τόσο εκείνους όσο και το bar τους στη δοκιμασία “Signature”, να βρουν τρόπους για να φέρουν το fine drinking σε κάθε σπίτι στη δοκιμασία Cocktails at Home, και να καταφέρουν να συνδυάσουν αρμονικά τα τοπικά προϊόντα με τις γαστρονομικές τεχνικές στη δοκιμασία “Heat of the Moment”.
Μόνο 10 από τους συνολικά 57 διαγωνιζόμενους θα καταφέρουν να περάσουν τις τέσσερις αυτές δοκιμασίες. Έπειτα, η τελική δεκάδα του διαγωνισμού θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με τη δοκιμασία “La Lucha de los 10” (μτφ «Η πάλη των 10»). Εδώ, οι 10 υποψήφιοι ανεβαίνουν στο Lucha Libre ρινγκ για να αποδείξουν το ταλέντο τους. Θα πρέπει να φτιάξουν έξι κλασσικά cocktails βασισμένα σε έξι reserve ποτά. Μόνο τέσσερις θα τα καταφέρουν.
Οι τοπ 4 bartenders θα αναμετρηθούν στο τελικό στάδιο του παγκόσμιου διαγωνισμού, στο “Final Challenge”. Και οι τέσσερις θα πρέπει να αποδείξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους μέσα από ένα γραπτό τεστ, ένα blind tasting και ένα πρακτικό κομμάτι όπου θα δημιουργήσουν τρία κλασσικά cocktails για τους κριτές. Και θα πρέπει να είναι τα καλύτερα cocktails που θα φτιάξουν ποτέ στη ζωή τους, γιατί αυτή η δοκιμασία θα καθορίσει τον καλύτερο world class bartender για το 2017.
Ο Πάνος Κανατσούλης πάντως αισθάνεται αισιόδοξος. «Θα προσπαθήσω για το καλύτερο», λέει ο ίδιος. «Στόχος είναι πρώτα η 10άδα και μετά φυσικά όσο πιο ψηλά γίνεται. Όλα μπορούν να συμβούν».
*Μπορείτε να παρακολουθήσετε live τον διαγωνισμό μέσω livestream από τις 21 Αυγούστου στο theworldclassclub.com.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.