- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το top κρασί του Απόστολου Μούντριχα
Ο οινολόγος, ψυχή και μυαλό του κτήματος Αβαντίς, μας συστήνει το κορυφαίο κόκκινο κρασί τους
Ποιο είναι για εσάς το δικό σας κορυφαίο κόκκινο κρασί;
Κορυφαίο κόκκινο κρασί για μένα είναι το Αβαντίς Syrah.
Τι ποικιλία είναι;
Ποικιλία 100% Syrah.
Σε ποια περιοχή παράγεται; Υπάρχει συγκεκριμένο αμπελοτόπι;
Παράγεται στον ιδιόκτητο Αμπελώνα στο δάσος Αφρατίου, σε 7 διαφορετικά κτήματα.
Πώς φτιάχνεται το κρασί (οινοποίηση);
Ξεκινάμε με χειρωνακτικό τρύγο, αυστηρή επιλογή Α΄ ύλης, η οινοποίηση είναι κλασική, ερυθρά οινοποίηση, με παλαίωση για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Περιγραφή του κρασιού (όψη, μύτη, στόμα).
Βαθύ κόκκινο χρώμα. Αρώματα μαύρων φρούτων (δαμάσκηνο, βατόμουρα), μαρμελάδα ψημένου φρούτου με νύξεις βανίλιας, πλούσιο μπουκέτο μπαχαρικών κανέλας και πιπεριού. Στόμα πλούσιο μπαχαρένιο πληθωρικό με ώριμες αισθητές τανίνες και στρογγυλή μακριά επίγευση.
Με τι φαγητά το συνδυάζουμε;
Μπορούμε να το συνδυάσουμε με Barbeque, μαγειρευτά με κόκκινες πικάντικες σάλτσες, ώριμα κίτρινα τυριά.
Ιδανικό σερβίρισμα; (Θερμοκρασία, πότε ανοίγουμε τη φιάλη, χρειάζεται μετάγγιση;)
Θερμοκρασία από 16-18°C, ανοίγουμε τη φιάλη 30΄ πριν το σερβίρισμα και κάνουμε τη μετάγγιση του κρασιού.
Πόσες φιάλες παράχθηκαν στη συγκεκριμένη χρονιά;
Τη χρονιά 2014 παράχθηκαν 56.000 φιάλες.

Υπάρχει δυνατότητα παλαίωσης; Πότε θα είναι στα καλύτερά του;
Παλαίωση 10 χρόνια, η καλύτερη στιγμή για να το απολαύσετε είναι στα 5-6 χρόνια.
Ποιες είναι οι καλύτερες χρονιές του;
Καλύτερες χρονιές: 2001, 2005, 2007, 2013, 2014.
Πού θα το βρούμε και σε τι τιμή;
Σε επιλεγμένες κάβες, σε super market και σε διάφορα εστιατόρια, στο site μας www.avantisestate.gr και στο site www.houseofwine.gr. Τιμή: €12-13.

Μπορούμε να βρούμε και παλιότερες χρονιές;
Στο οινοποιείο μας και σε κάποια Wine Bar που κρατάνε συλλογές.
Αυτό είναι το τοπ κρασί σας. Είναι και το αγαπημένο σας;
Το κορυφαίο κρασί του Κτήματος Αβαντίς είναι το Collection, το αγαπημένο δικό μου είναι το Αβαντίς Srah.
Μπορείτε να μας πείτε μια ιστορία που αφορά το κρασί αυτό;
Γύρω από το Αβαντίς Syrah υπάρχει μεγάλη ιστορία. Το Αβαντίς Syrah είναι γνωστό στην ελληνική αγορά τα τελευταία 15-18 χρόνια. Τα τελευταία 3 χρόνια το ονομάσαμε κλασικό γιατί αποτελεί για το οινοποιείο και τους οινόφιλους μια κλασική αξία, με μια φανταστική σχέση ποιότητας και τιμής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.