- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Οινική δοκιμή με ελεύθερη είσοδο στη σκιά της Ακρόπολης
Το Winepoint φέρνει στο κέντρο της Αθήνας μια ολόκληρη οινοπαραγωγική περιοχή!
Το Winepoint είναι από τα πρώτα wine bars που άνοιξαν στην Αθήνα (για την ακρίβεια είναι το δεύτερο). Από το 2011 η διαδρομή του είναι ταυτισμένη με τα αρώματα του ελληνικού αμπελώνα. Διαδρομή που διαρκώς εμπλουτίζεται με όλα τα καινούργια διαμάντια των τοπικών ποικιλιών. Στα ράφια του βρίσκει πια κανείς 270 ετικέτες, όλες τους ελληνικές. Οι 35 από αυτές είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι. Οι άνθρωποι που θα σε εξυπηρετήσουν είναι όλοι οινολόγοι, ενώ ο ιδιοκτήτης, ο βαθύς γνώστης και άκρως επικοινωνιακός Ξενοφών, όλο ταξιδεύει, ψάχνει και ανακαλύπτει νέους οινοπαραγωγούς ανά την Ελλάδα. Κάθε τόσο, λοιπόν, παρουσιάζει στο wine bar του, εκεί, στη σκιά του Ιερού Βράχου και από μια αξιόλογη οινοπαραγωγική περιοχή.

Την Κυριακή 23 Απριλίου είναι η σειρά της Αιγιαλείας να συστηθεί στους Αθηναίους. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά του Νομού Αχαΐας και περιλαμβάνει τις περιοχές από την Αιγείρα, την Ακράτα και το Διακοπτό μέχρι το Αίγιο. Το μεγάλο ατού της περιοχής είναι ο προσανατολισμός της, που σε συνδυασμό με τις μεγάλες υψομετρικές διαφορές και τα εύφορα εδάφη δίνουν σταφύλια-θαύμα! Μερικές από τις ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι ο Ροδίτης, το Μαύρο Καλαβρυτινό, η Μαυροδάφνη, το Μοσχάτο Ρίου, ο Σιδερίτης και το Λαγόρθι.
Αυτή την Κυριακή λοιπόν, από τα συνολικά 12 οινοποιεία της περιοχής, τα 10* έρχονται στο Winepoint και μεταφέρουν στις αποσκευές τους περισσότερες από πενήντα ετικέτες. Το καλύτερο όμως σημείο αυτής της οινοσυνάντησης είναι ότι έχει ελεύθερη είσοδο. Μία κίνηση που όχι μόνο δείχνει σεβασμό στο οινόφιλο κοινό, αλλά και μια ειλικρινή διάθεση για αυτό που θα έπρεπε πραγματικά να κάνουν όλα τα wine bars: να μας μαθαίνουν και να μας συστήνουν τις ωραίες ποικιλίες του τόπου μας. Η γνώση πάντα λειτουργεί αμφίδρομα, με κοινά οφέλη και για τις δύο πλευρές. Και σίγουρα έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε, καθώς όπως λέει και ο Ξενοφών «η Ελλάδα βγάζει καλά κρασιά από τον Νότο μέχρι τον Βορρά και από τη Δύση έως την Ανατολή!».

Αθ. Διάκου και Πορίνου 2, Ακρόπολη, 210 9227050, Fb: Winepoint
*Αναλυτικά τα οινοποιεία που συμμετέχουν: Κτήμα Κιντώνη, Οινοφόρος, Κτήμα Αχαιών, Τετράμυθος, Οινοποιείο Καρανικόλας, Εδανός, Οινοποιείο Rira, Οινοποιείο Κροκίδας, Οινοποιείο Κανακάρης, Κτήμα Μέγα Σπήλαιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.