- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Παρ’όλο που χρόνια μετά μάθαμε πως οφείλει το όνομα του όχι στην επανάσταση του Φιντέλ αλλά στον πόλεμο των αμερικανών για να διώξουν τους ισπανούς από την Κούβα (1898), όλοι μας, τότε που το πίναμε γύρω στα 20, με κάθε ποτήρι που παραγγέλναμε στο μπάρμαν νιώθαμε μια δόση ελευθερίας μαζί με μια αίσθηση συμβολής στην επανάσταση (ασορτί με τις αφίσες του Τσε Γκεβάρα που είχαμε στους τοίχους των φοιτητικών μας δωματίων).
Θεωρείται ποτό καλοκαιρινό καθώς φέρνει στο νου εικόνες από αμμουδιές και κοκοφοίνικες, σέξι (κυλιέσαι στις αμμουδιές και τους κοκοφοίνικες) νεανικό γιατί τραβιέται σ’όλα τα φοιτητικά πάρτι (σκασίλα μου άμα δεν έχω λεμόνια).
Το Cuba Libre, παρότι σήμερα δεν είναι τόσο της μόδας, δεν παύει να είναι μέσα στα πέντε πιο διάσημα κοκτέιλ του πλανήτη. Η παρασκευή του είναι πανεύκολη:
50 ml λευκό ρούμι
120ml Coca Cola
Φετούλες lime

Σε ψηλό και χοντρό ποτήρι βάζουμε πολύ πάγο, το ρούμι και περίπου δυόμισι φορές πάνω, σε ποσότητα, την coca cola. Στίβουμε τρεις-τέσσερις σταγόνες lime μέσα στο ποτό, ανακατεύουμε, βάζουμε και δύο φετούλες lime. Γίνεται και με μαύρο ρούμι, ακόμη πιο δυνατό.
Cheers!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.