Ημέρες Γαστρονομίας, φέτος αφιερωμένες στην Πελοπόννησο
Πλούσιο πρόγραμμα, μεγάλο γαστρονομικό ενδιαφέρον
Είναι η τρίτη χρονιά που οι Ημέρες Γαστρονομίας ξημερώνουν στην Αθήνα και χτυπούν το καμπανάκι στο μυαλό όλων όσων αγαπούν το φαγητό (να φανταστώ ότι το ακούμε όλοι;). Για τρεις μέρες, το Μουσείο Μπενάκη, όπου φιλοξενείται η εκδήλωση, γεμίζει με τα χρώματα, τις μυρωδιές, τις καινοτομίες και όλον τον πλουραλισμό της ελληνικής γεύσης.
Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις, συζητήσεις, state of the art εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια, εκθέσεις παραγωγών, live cooking sessions, προβολές ταινιών γαστρονομίας με πάνω από …85 θεματικές εκδηλώσεις και με τη συμμετοχή περισσότερων από 180 ειδικών και δημιουργών από το χώρο της γεύσης, το φετινό πρόγραμμα τα έχει όλα.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το φεστιβάλ επιλέγει μια περιοχή της Ελλάδας ως τιμώμενο γαστρονομικό προορισμό. Για το 2015 η τιμή αυτή ανήκει στην Πελοπόννησο. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ετοιμάστηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα, αφιερωμένο στον τόπο με το τεράστιο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Περιλαμβάνει από καινοτόμες δράσεις μέχρι παρουσίαση των δικτύων επιχειρηματιών και κοινοτήτων της γεύσης που δρουν στην περιοχή, και κορυφώνεται με το «Συνέδριο Γαστρονομικού Πολιτισμού: Μυθική Πελοπόννησος-Γεύσεις με ιστορία».
Όσο για τους σινεφίλ υπάρχει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICF), με πάνω από 30 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, video art, αλλά και γαστρονομικές ταινίες, αφιερωμένες στην Πελοπόννησο.
Τα πρωινά του τριημέρου πάλι, είναι αφιερωμένα στους μικρότερους. Η διοργάνωση για παιδιά και γονείς «Μικρόπολις», επιστρέφει με την πρότυπη γειτονιά της γεύσης και της διατροφής και ετοιμάζει εκδηλώσεις με ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους.
Κάθε ημέρα καταλήγει σε parties και μουσικές θεματικές βραδιές, ενώ το τέλος του τριημέρου θα γιορταστεί με ένα Πελοποννησιακό street food party.
Οι Ημέρες Γαστρονομίας αρχίζουν από σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 24 Μαΐου. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.