Θεματα

Love Your Local Market

Μεγάλη γιορτή με σεφ, food bloggers και καλλιτέχνες

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
97136-194694.jpg

Οι τοπικές αγορές κάθε πόλης και κάθε γειτονιάς έχουν μία ξεχωριστή αύρα. Δεν είναι μόνο ότι εδώ βρίσκεις τα καλύτερα, νοστιμότερα και πιο ποιοτικά προϊόντα για το τραπέζι σου. Πολύ περισσότερο είναι τα χρώματα, τα αρώματα, τα πρόσωπα και οι εικόνες που σου ξυπνάνε και τις 5 αισθήσεις. Με δυο λόγια, στις αγορές δεν πας μόνο για ψώνια αλλά και για βόλτα, χάζι και κουβεντούλα με τους πωλητές.

Η διεθνής καμπάνια Love Your Local Market 2015 υποστηρίζει τις τοπικές αγορές και στοχεύει στην ενίσχυση του ρόλου τους στην ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων. Φέτος, 19 χώρες και 2.000 τοπικές αγορές ενώνονται σε μία μεγάλη γιορτή, σε ένα κοινό γλέντι που όλοι χωράνε.

Η ελληνική συμμετοχή έχει ένα σύνθημα «to the point» θα λέγαμε… «Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά!». Από τις 15 έως τις 31 Μαΐου 2015 η επιστροφή στις τοπικές αγορές γιορτάζεται με χαρούμενες, πολύχρωμες και μυρωδάτες δράσεις που τα έχουν όλα. Από Live Cooking και γευστικές δοκιμές μέχρι εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαγωνισμούς, εργαστήρια και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Όλα στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών στο Ρέντη (Κέννεντυ 1, Αγ. Ιωάννης, Ρέντη).

n

Βασίλης Καλλίδης

Το Σάββατο 16 Μαΐου (10.00-17.00) ο λαοφιλής και διάσημος τηλεοπτικός σταρ-σεφ Βασίλης Καλλίδης έρχεται με την καντίνα του γεμάτη street food και μουσικές από το μουσικό παραγωγό του Pepper, Γιώργο Μουχταρίδη.

Ακριβώς μία εβδομάδα μετά, δίνουμε και πάλι ραντεβού στην Κεντρική Αγορά για να δοκιμάσουμε τους τρομερούς ποντιακούς γκεζλεμέδες (με πατατοσαλάτα, με φέτα από ξύλινο βαρέλι, χορταρικά κ.ά.) του Γιώργου Γληνού και του διάσημου Food Truck του, που είναι και η πρώτη κινητή καντίνα της πόλης.

Εκεί θα είναι και οι food bloggers Madame Ginger, Gourmelita και Funky Cook, για να δροσίσουν όλον τον κόσμο με εύγεστα και υγιεινά smoothies, φτιαγμένα –εννοείται– με προϊόντα της αγοράς.

n

Γιώργος Γληνός

Στις 16 και στις 23 Μαΐου, με επιμέλεια του Ελληνικού Μουσείου Γαστρονομίας, θα λειτουργεί μία έκθεση με προϊόντα επιλεγμένων παραγωγών, κεράσματα και μικρογεύματα για το κοινό καθώς και έκθεση Μοναστηριακής Διατροφής (καταπληκτικό, μην το χάσεις!).

Στις 15 και 22 Μαΐου η ομάδα Ευπαλίνος στήνει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μικρότερους, ενώ από τις 15 μέχρι τις 23 Μαΐου η ομάδα Stigma Lab απεικονίζει το σύνθημα «Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά!» σε ένα τοίχο 300 μ. επί της Λεωφόρου Γ. Παπανδρέου.

Οι εκδηλώσεις δεν τελειώνουν εδώ. Μπες εδώ για να δεις όλο το πρόγραμμα αναλυτικά και ακολούθησε τη γιορτή σε Facebook και Instagram

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ