- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μερακλίδικα ζευγαράκια που πίνονται στο ποτήρι
Το ούζο. Όχι, το μπουκαλάκι. Το ούζο. Το μπουκαλάκι!
Είσαι τουρίστας, έζησες το μύθο σου στην Ελλάδα και τώρα θες να φύγεις με κάτι που θα κρατήσει για πάντα. Ή είσαι απλά Αθηναίος και αγαπάς το καλό ντιζάιν. Γιατί το ούζο θα τελειώσει (όπως, the tan will fade but the memories will stay), αλλά θα σου μείνει κάτι αγαπησιάρικο, αυτά τα τέλεια μπουκαλάκια ούζου Μυτιλήνης που σχεδίασαν οι Go Greek. Φολκλόρ αλλά με σύγχρονη προσέγγιση, Εύζωνας και Αμαλία, ζευγάρι Κρητικών, Ροδίτες, Μακεδόνες και άλλοι πολλοί, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές του κάθε τόπου, χωράνε ούζο και αγάπη.
Ούζο ή αγάπη; Και τα δύο θα τα βρείτε απλόχερα στο Boxes n' Foxes μαζί με άλλα πολλά συναρπαστικά αντικείμενα στην έκθεση Spring Greek. Η άνοιξη μυρίζει Ελλάδα και εννέα καλλιτέχνες αποφάσισαν να σχεδιάσουν ό,τι θυμίζει ελληνική γη. Αναλώσιμα και διακοσμητικά αντικείμενα, όπως πρωτότυπες συσκευασίες, επανασχεδιασμένα κανάτια κ.ά. Έμπνευση και ταλέντο υπάρχουν. Λεφτά (σχεδόν) δεν χρειάζονται, τα ζευγαράκια πωλούνται μαζί 10€. Αρχελάου 23 στο Παγκράτι, μέχρι και 25 Απριλίου.
Το ούζο, λοιπόν, θα τελειώσει αλλά δε μας νοιάζει, οι Go Greek έκαναν θέμα τη συσκευασία. Το περιτύλιγμα έχει σημασία καμιά φορά. Χα-χα.
Εύζωνας και Αμαλία
Ζευγάρι Μακεδόνων
Κερκυραίοι
Κυκλαδίτες
Ζευγάρι από τη Ρόδο
Κρητικοί
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.