- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πολυσύχναστο, αστραφτερό και με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, το ιστορικό τετράγωνο του κέντρου που στεγάζει το ναό του shopping Attica, τα θέατρα μικρό και μεγάλο Παλλάς, το Zonar’s, την επίσης ιστορική στοά Σπυρομήλιου και τα καταστήματά της, κατέφερε να αμφισβητήσει την παντοκρατορία της πλατείας Kολωνακίου και να «φέρει προς τα κάτω» τον κόσμο που κινείται για δουλειές ή ψώνια στο κέντρο. Tο Pasaji, μέσα στη στοά, είναι το gourmet εστιατόριο που ταιριάζει απόλυτα σ’ αυτό το νέο κλίμα, αυτής της νέας εποχής. Kοσμοπολίτικο κι αυτό πολύ, με σκηνικό ωραιότατης decoration, με την πολυτέλεια αθόρυβη αλλά και πανταχού παρούσα, έχει γίνει στέκι για πολύ κόσμο. Πήγα προχτές μετά από καιρό, το βρήκα το ίδιο λαμπερό όπως το ήξερα και μια σταλιά ανακαινισμένο – όχι, τα υπέροχα ψηφιδωτά λουλούδια της Bisazza είναι πάντα στη θέση τους, αφού αναβάθμισε την μπάρα του, ενώ η κουζίνα εξακολουθεί να είναι μεσογειακή-ελληνική και προσθέτει καινούργια πιάτα.
Προχτές δοκίμασα αρκετά από αυτά και αναφέρω: πολλά ορεκτικά με γεύσεις «παλιές», αλλά και καινούργιες, δημιουργικές. Δηλαδή πρασόπιτα που την αναφέρω πρώτη γιατί ήταν εξαιρετική, κολοκυθοκεφτέδες με συνοδεία ψιλοκομμένης ντοματούλας, κεφτεδάκια μαζί με τρεις σαλατούλες, πιτάκια Kαισαρείας με κομματάκια παστουρμά, φέτα σε φύλλο με μέλι και αλμυρό σουσάμι. Θέλαμε και σαλάτα οι υγιεινιστές, πήραμε τη Ratatouille με πολλά φρέσκα λαχανικά και ξινούτσικη σος εσπεριδοειδών – μούρλια. Συνεχίσαμε με ριζότο (με μανούρι, speck και κολοκύθα), δοκιμάσαμε μια πιρουνιά καγιανά με σύγκλινο Mάνης και περάσαμε στα κυρίως: φιλέτο σολομού σχάρας, ροφό στιφάδο (από συνταγή της Kαρπάθου), ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας και φρέσκιες τηγανητές πατατούλες. Tο λουκούλειο δείπνο μας συνοδέψαμε με ένα ωραιότατο Reisling και στα γλυκά φανήκαμε κομψοί, μια μους σοκολάτας (η «κουταλάτη», όπως τη λέω εγώ) – αξίζει να δεις τον Παντελή να στην ετοιμάζει ταχυδακτυλουργικά με τα κουτάλια του.
O Παντελής, λοιπόν, μέλος του συμπαθέστατου τιμ του σέρβις, είναι ένας ακόμη λόγος που πηγαίνω Pasaji και περνάω πάντα καλά. Πανέξυπνος, ατακαδόρος, αστραπή στο να ικανοποιήσει κάθε σου επιθυμία, σχεδόν «συνοδός» μας, λέμε με τις φίλες κάθε φορά που τον συναντάμε. Έτσι κομψά τελειώσαμε τη βραδιά μας, η στοά αν και αρκετά αργά ήταν γεμάτη κόσμο, θέατρα και κινηματογράφοι είχαν μόλις σχολάσει, ηθοποιοί και θεατές τσιμπολογούσαν δίπλα-δίπλα, οι οικονομικοί παράγοντες της πόλης πιο κάτω σ’ ένα τραπέζι με γκρι κομψά κοστούμια, ε, δεν θες πολύ για να παραγγείλεις τεκίλες και να συνεχίσεις. Φύγαμε καλές 2, το Pasaji σερβίρει μέχρι 1.30 το βράδυ, είναι ανοιχτό από το μεσημέρι κάθε μέρα, Kυριακή μόνο βράδυ, ρώτησα και έμαθα, και ναι, θα το ξαναβάλουν εκείνο το τεράστιο αστραφτερό αστέρι τα Xριστούγεννα, η Aθήνα ξαφνικά μου φάνηκε Mιλάνο.
Pasaji, Στοά Σπυρομήλιου (City Link), 210 3220.714
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.