Είναι κάτι μέρες (ή και βράδια) που όσο κουρασμένος/ η κι αν είσαι δεν σου πάει η καρδιά να γυρίσεις σπίτι. Είναι οι μέρες που μεγαλώνουν, βαρέθηκες και τις ειδήσεις των 8, δεν θες και πολύ...
Επειδή συμφωνούμε, παρακάτω σου έχουμε τα αγαπημένα μας στέκια για ένα γρήγορο ποτό ή μια (ακόμα) μπουκιά, μετά τη δουλειά, με συναδέλφους ή με φίλους που έχουν τα ίδια συμπτώματα.
Γαϊδαρος
Τόσο ρομαντικός που σερβίρει τσάι σε vintage κούπες, τόσο ιππότης που φοράει παπιγιόν και ξέρει από καλούς τρόπους. Θα σε χορτάσει με δημιουργικές σαλάτες, μακαρονάδες και γλυκά που ξυπνούν παιδικές μνήμες. Διώχνει εύκολα τις σκοτούρες με καταπληκτικά κοκτέιλ, όπως «Μπλάντυ Μαρίκα» (με μαστίχα Χίου, χυμό ντομάτας, σέλερι, αγγούρι, ελιόνερο, τσίλι χυμό λεμονιού), «Ντέι-ντέι» (με μαστίχα, σιρόπι μπαχαρικών, λεμόνι, τεντούρα και γάλα γαϊδούρας), «Πεφταστέρι» (ούζο αρωματισμένο με χαμομήλι, μέλι, πουρέ μανταρίνι και φρέσκο χυμό), «Πεντοζάλη» (με ρακί, πουρέ σύκου, χυμό λεμόνι και σιρόπι μπαχαρικών), και μόνο με τα ονόματα φτιαχτήκαμε! Σκουφά 47-49, Κολωνάκι, 210 3643927
It
Ανοιχτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, δεν υπάρχει ώρα που να περάσεις και να μην το δεις γεμάτο κόσμο. Με άλλα λόγια, είναι το στάνταρ στέκι της περιοχής. Θα βρεις μοντέρνα, μεσογειακά πιάτα (το μενού έχει επιμεληθεί ο εξαιρετικός σεφ Ανδρέας Λαγός), υγιεινά και πεντανόστιμα κι ακόμη ένα section με βιολογικά προϊόντα, που θα πάρεις μαζί σου φεύγοντας. Όσο για τα κοκτέιλ του δεν έχουμε λόγια. Κοσμοπολίτικα και δροσερά, ανανεώνονται συνεχώς και εσύ μαζί τους. Σκουφά 29, Κολωνάκι, 210 3635773
La Taverna Catalana
Χαλαρό όσο και ζωντανό στέκι με μεγάλη αγάπη για την Καταλονία, μοιάζει σαν να έχει πεταχτεί από κάποιο στενό της Βαρκελώνης. Τάπας και μικρονοστιμιές, αλλαντικά, ωραία παραδοσιακά πιάτα της Καταλονίας και αυθεντική κρέμα καταλάνα. Πολλά και καλά κρασιά. Ο Βαγγέλης Ρουπακιώτης (ιδιοκτήτης) θα σε βάλει να δοκιμάσεις πολλά μέχρι να βρει τα γούστα σου. Κάτσε στη μπάρα, στα μικρά τραπεζάκια αν θες να τα πεις με τη φίλη, στην πίσω πιο ήσυχη σάλα και στο τεράστιο τραπέζι της αν είσαι με (ή θες να βρεις) μεγάλη παρέα. Σίνα 9, 210 3610447
Circus
Βολικό όποια ώρα κι αν το προτιμήσεις. Μπορείς να πας νωρίς για καφέ, πιο μετά για φαγητό, πάντα για ποτό. Πρόσφατα μάλιστα, πήρε φόρα και αποφάσισε να κάνει πολλά ταξίδια αλλάζοντας εντελώς τον κατάλογό του. Θα βρεις από μεξικάνικες φωλιές τορτίγιας και λονδρέζικα fish and chips με σος ταρτάρ μέχρι αυθεντικά φαλάφελ, αργεντίνικα burritos και ισπανική παέγια. Τα κοκτέιλ πολλά, τα ποτά καλά, οι μουσικές υπέροχες. Τι άλλο θες για να κλείσει ωραία η μέρα; Ναυαρίνου 11, 210 3615255
Cinco
Στο βιομηχανικό χώρο του που είναι γεμάτος με γουστόζικες πινελιές, θα φας πιάτα ιαπωνο-περουβιανο- ισπανικά, που έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Κατριβέσης. Το βραδινό μενού του, που μας ενδιαφέρει, αλλάζει και εμπλουτίζεται συνεχώς και έτσι δεν το βαριέσαι ποτέ. Αλλά για αυτό που κυρίως φημίζεται το Cinco είναι τα τρομερά, ανεπανάληπτα, αξέχαστα κοκτέιλ του. Ένα «ουάο», θα το π(ι)εις. Σκουφά 52, Κολωνάκι, 2103643603
Black Duck
Η μόνη μαύρη πάπια στο κέντρο της Αθήνας (εξαιρούμε αυτές του Εθνικού Κήπου) που έχει πολλαπλές προσωπικότητες. Είναι εστιατόριο, γκαλερί, μπαρ, café -γενικά έχει πολύ ανήσυχο πνεύμα για πάπια. Τρως πολύ ωραίο φαγητό, πίνεις κρασί και ποτά, απολαμβάνεις νοστιμότατα γλυκά. Όλα αυτά, ενώ χαζεύεις εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις ή ακούς τις ωραίες μουσικές από τους επιλεγμένους djs της. Μένει ξύπνια μέχρι τις 2 το βράδυ. Χρήστου Λαδά 9α, Πλατεία Καρύτση, 210 3234760
Dos Agaves
Μεξικάνικο, χρωματιστό με απίθανα κοκτέιλ (αν δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις, ζήτα βοήθεια από τον μπαρμάν-ξεφτέρι) και καλό φαγητό για να γεμίσεις το πεινασμένο στομάχι σου, μοιάζει να είναι το ιδανικό στέκι για μετά τη δουλειά. Τάκος, μπουρίτος, νάτσος, quesadillas και τεκίλα, σε κάνουν να κουνιέσαι στους ρυθμούς της μουσικής και να θες να παραιτηθείς από τη δουλειά για να πας Λατινική Αμερική. Αβραμιώτου 12, Μοναστηράκι, 695 5587757
School
Νοσταλγεί τα μαθητικά του χρόνια και δεν το κρύβει. Έχει έναν καναπέ ξύστρα, τραπεζάκια- θρανία, σχολικά βιβλία ολόγυρα και όρεξη μεγάλη. Όση και η δική μας όταν πέφτουμε με τα μούτρα στις φοβερές πίτσες του. Όσο περνάει η ώρα η μουσική δυναμώνει και την αυθεντική ιταλική πίτσα συνοδεύουν τα πολύ καλά κρασιά και τα σούπερ κοκτέιλ. Οι «μαθητές» πολλοί και το γεμίζουν όλες τις ώρας της ημέρας. Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, Μοναστηράκι, 210 3251444
Six d.o.g.s
Ό, τι ώρα και να πας το πετυχαίνεις ανοιχτό και είναι μια πραγματικά πολύ καλή επιλογή για να χαλαρώσεις μετά την πίεση του γραφείου. Σχεδόν κάθε μέρα έχει πάρτι ή live, μαζί με διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην όμορφη αυλή του. Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510
Αρχική φωτογραφία: Γαϊδαρος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.