- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
«My Sweet & Skinny Life», η ζωή είναι μικρή για να μην τρως γλυκό!
Γράφει η ωραία ζαχαροπλάστισσα Μαρίσα Τσόρτσιλ
Ζούμε σε έναν κόσμο που απαγορεύει τα γλυκά δια ροπάλου σε όσους θέλουν να διατηρούν «σωστές» αναλογίες. «ΤΙ; Θα φας ΟΛΟΚΛΗΡΗ την πάστα; Καλά δεν σκέφτεσαι πόσες θερμίδες έχει; Πώς θα βγεις στην παραλία παιδάκι μου;», σου λένε οι φίλες με μάτι γουρλωμένο και ύφος -μόλις -πάτησες -και -τις -δέκα- εντολές.
Βέβαια, όλοι ξέρουμε ότι οι γλυκές αμαρτίες δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό. Όμως σου αρέσουν, τις καταναλώνεις ασύστολα (μην κρύβεσαι, σε βλέπω) και μετά ζεις με τις τύψεις. Ε, λοιπόν, τύψεις τέλος! Η Μαρίσα Τσόρτσιλ έχει τον τρόπο και μας τον αποκαλύπτει στο βιβλίο της με τίτλο «My sweet and Skinny life», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.
«Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην τρως επιδόρπιο. Να ένα ρητό που, για μένα, αξίζει να καθοδηγεί τη ζωή μου. Για την ακρίβεια, το επιδόρπιο είναι συχνά το πρώτο πράγμα που τρώω. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί μεταξύ γεύματος και επιδορπίου, έτσι, αντί να αφήνω το καλύτερο για το τέλος, γιατί να μην ξεκινάω με αυτό;»

Να πώς ξεκινά το βιβλίο της: η Ελληνοαμερικανίδα Marisa Churchill, επαγγελματίας σεφ ζαχαροπλαστικής και πτυχιούχος διατροφολόγος καταφέρνει με τη μία να κεντρίσει την προσοχή όλων των γλυκατζήδων του κόσμου. Παρακάτω το πράγμα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον…
Βλέπεις δεν πρόκειται για άλλο ένα βιβλίο ζαχαροπλαστικής. Τούτο εδώ έχει συνταγές για να φτιάξεις κολασμένα γλυκά, χωρίς όμως να περνάς από την Κόλαση της ζυγαριάς κάθε φορά που τα τρως. Υπάρχουν στα αλήθεια γλυκά που δεν παχαίνουν; Σύμφωνα με τη Μαρίσα, υπάρχουν.«Θα σας μάθω πώς να αντικαθιστάτε τα λίπη με υλικά που εξασφαλίζουν υπέροχη υφή και νοστιμιά, έτσι ώστε να μη χρειαστεί ποτέ να νιώσετε στερημένοι (…). Το Sweet & Skinny δεν έχει να κάνει με στερήσεις. Στην πραγματικότητα, στις περισσότερες περιπτώσεις η οικογένεια και οι καλεσμένοι σας δεν θα καταλάβουν καν πως τα επιδόρπια αυτά περιέχουν πολύ λιγότερα λιπαρά και λιγότερες θερμίδες. Μπορείτε να απολαμβάνετε τα πάντα, από κουραμπιέδες μέχρι cupcakes σοκολάτας, χωρίς ενοχές. Τα κεφάλαια είναι οργανωμένα έτσι ώστε να σας βοηθούν να επιλέξετε εύκολα το σωστό επιδόρπιο για κάθε περίσταση, από γιορτινά γεύματα μέχρι απλά σνακ. Τα υλικά που χρησιμοποιώ βρίσκονται εύκολα στην αγορά και έχουν λογικές τιμές. Αν, όπως εγώ, είστε πάντα εν κινήσει, θα σας αρέσει σίγουρα το κεφάλαιο για τα επιδόρπια σε λιγότερο από 30’».

Θέλουμε πολύ να την πιστέψουμε. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε λόγο να μην το κάνουμε, αφού, εκτός από το ότι έχει δουλέψει στα μεγαλύτερα εστιατόρια του Σαν Φρανσίσκο, οι συνταγές της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, όπως το Shape, τηλεοπτικές εκπομπές της Αμερικής έχουν ζητήσει τα φώτα της, ενώ μέχρι και η Όπρα της ζήτησε συνταγές για την ιστοσελίδα της. Η ίδια η Μαρίσα είναι σκέτη κούκλα και κυρίως έχει κορμί μοντέλου!
Για του λόγου το αληθές και για περαιτέρω διευκρινήσεις, πέρνα μια βόλτα από το Τμήμα Βιβλίου (3ος όροφος) του Public Συντάγματος αυτό το Σάββατο 4 Απριλίου στις 14.00. Η ίδια θα βρίσκεται εκεί για να υπογράψει το βιβλίο της και να μοιραστεί μαζί σου τα υπέροχα γλυκά μυστικά της.
*Μπορείς να δεις μία από τις συνταγές της Μαρίσας εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.