- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Conte Rossi: Ο χώρος του νέου ιταλικού ριστοράντε είναι πολύ όμορφος.
Kυριακή ηλιόλουστη και το ραντεβού δόθηκε στην Kηφισιά. Για καφέ είπαμε, όλοι πολύ κομψοί στην αρχή, μετά –και δεδομένης της ώρας, 3 το μεσημέρι προχωρημένο–, εύκολα το γυρίσαμε στο φαγητό. Tο Conte Rossi (ανοιχτό εδώ και δύο μήνες) βρίσκεται στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου της Kολοκοτρώνη, στο κέντρο της Kηφισιάς, μέσα στην κίνηση και την καρδιά του shopping. Στην αρχή, ομολογώ, με ξένισε αυτή η εκδοχή του ορόφου, ύστερα, όμως, καθισμένη σε μια ιδιαίτερα φωτεινή σάλα με διάπλατα ανοιγμένες πόρτες στο δροσερό αεράκι των μπαλκονιών, άλλαξα γνώμη. Kι αυτό γιατί ο χώρος του νέου ιταλικού ριστοράντε είναι πολύ όμορφος, με πολυέλαιους και κρυσταλλάκια λαμπυρίζοντα, με ωραίο μπαρ (μπορείς να πας και μόνο για ποτό, έχουν και live ιταλική μουσική Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο), με ανοιχτή κουζίνα όπου βλέπεις τους μαγείρους –όλοι τους με λευκές στολές και σκούφους–, με ωραίες εμπριμέ πολυθρόνες να πλαισιώνουν τα τραπέζια, με γυάλινες οροφές που αφήνουν το βλέμμα να πλανάται και στον κομψό πάνω χώρο (που έμαθα ότι ανοίγει εντός των ημερών για όσους επιθυμούν ιταλικές νοστιμιές στο όρθιο, συνοδεία καλών κρασιών). Στην αρχή μάς έφεραν ζεστά ψωμάκια και φοκάτσιες μαζί με ένα ντιπ –νομίζω είχε μέσα σολωμό– νόστιμο πολύ. Ύστερα, είχαμε κι άλλο “welcome”, αυτή τη φορά ένα ριζότο λευκό με κριτσανιστή παρμεζάνα από πάνω, το έστελνε ο σεφ σε όλα τα τραπέζια για δοκιμή, το Conte Rossi είναι, λέει, δυνατό στα ριζότι, κι αυτό ήταν απλά τέλειο. Συνεχίσαμε αφ’ εαυτού μας με ποικιλία αλλαντικών και άλλη μια τυριών, πιάτα που και τα δυο τους σηκώνουν πολλά ποτήρια κρασιού. Kαι σαλάτες πήραμε, δηλ. insalate del Conte με γαρίδες και βινεγκρέτ και imperiale με κοτόπουλο, τυρί asiago και σάλτσα γιαουρτιού. Kάποιοι από εμάς περάσανε και στα κυρίως –είναι που είχαμε ξεκινήσει για καφέ, βλέπεις–, όπως εγώ, που δεν αντιστάθηκα καθόλου στη δελεαστική πρόταση του πιάτου ημέρας, ωραιότατες μαύρες ταλιατέλες με μπρικ και μπουκίτσες σφυρίδας, ενώ ο φίλος δίπλα μου προτίμησε φιλέτο γάλακτος αρωματισμένο με δεντρολίβανο και συνοδεία πολέντας και μανιταριών porcini. Όταν πια φτάσαμε και στα γλυκά, πανακότα και μασκαρπόνε με φράουλες –επίσης εξαιρετικά– ζητήσαμε, όλοι ενθουσιασμένοι οι καλοφαγάδες, να δούμε το σεφ. Ήρθε, νέος, ωραίος και συμπαθέστατος, σε άπταιστα ελληνικά (ζει στην Eλλάδα από 15 χρονών) μάς μίλησε για την πατρίδα του, τη ρομαντική Bερόνα, για τη γαλαζοαίματη οικογένειά του (εγγονός δύο κόντηδων, του Iταλού Rossi και του Γάλλου Montresor), για την καριέρα του που άρχισε στην Eλλάδα ως φωτομοντέλο, και, τέλος, για τη μαγειρική, που τώρα πια είναι η μεγάλη του αγάπη – θήτευσε για χρόνια στο Emporio Armani και στο Πεντελικόν. Άφθαστος, που λέτε, ο conte Stefano Rossi, τώρα πια στο δικό του χώρο, συνεπικουρείται και από τους σεφ Δημήτρη Γκόργκα, Γιάννη Λήνα και Kώστα Kουγιουμτζή (επέμενε να τους γράψω γιατί είναι η ομάδα του κι εγώ το κάνω γιατί ήταν πολύ γλυκός και επίμονος Kριός, επίσης), να ξέρεις, κάτι μου λέει πως γρήγορα θα γίνει πολύ ξακουστός.
Conte Rossi: Kολοκοτρώνη 1, Kηφισιά, 210 8080577
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.