- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τσάι του βουνού, δίκταμο, φασκόμηλο, λουΐζα, τίλιο, χαμομήλι, μελισσόχορτο. Όλα τους είναι θαυματουργά βότανα, παρόλο που οι περισσότεροι τα θυμόμαστε μόνο σε περιόδους…επιδημίας (ξέρετε, αυτές τις μέρες που φυλάγεσαι από τον άρρωστο συνάδελφο/ φίλο/ φούρναρη/ περιπτερά και πάει λέγοντας).
Σε μένα η τελευταία επιδημία άφησε έναν ωραιότατο βήχα (και μια φωνή με «γρέζια» που λεν πως είναι σέξι) και την ευχαριστώ πολύ. Με λαιμό πιο κλεισμένο κι από μποτιλιάρισμα στην Κηφισίας, αναγκάστηκα να αντικαταστήσω τον πρωινό (και τον μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό) καφέ με τσάι, βότανα, αφεψήματα κάθε είδους. Τελικά μαζί με τον βήχα έφυγε και η συνήθεια του καφέ και τώρα ψάχνω μετά μανίας ό,τι έχει σχέση με βότανα και τα συναφή.
Τελευταία ανακάλυψη τα τσάγια Oreanthi. Το όνομά τους είναι χαρακτηριστικό γυναικείο όνομα της Χίου, νησί ξακουστό στα πέρατα του κόσμου για την πλούσια βλάστησή του. Τα τσάγια Oreanthi, αποτελούνται από παραδοσιακά βότανα εξαιρετικής ποιότητας, γνωστά από γενιά σε γενιά. Περιέχουν αρωματικά λουλούδια και περικλείονται σε πυραμίδες φτιαγμένες από 100% βιοδιασπώμενο άμυλο καλαμποκιού και εκτός από οικολογικές είναι και πολύ βολικές στο σερβίρισμα.
Η Σοφία, η Ελένη και η Γιώτα είναι τα πρόσωπα πίσω από τη φρέσκια ιδέα. Είναι φίλες από το σχολείο ακόμα, αλλά η ιδέα για τα τσάγια Oreanthi τους ήρθε πριν 1,5 χρόνο περίπου, όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι καινοτόμο με άρωμα ελληνικό. Τι πιο εύστοχο από την παραγωγή μιας εξαιρετικής ποιότητας αφεψημάτων με τοπικά αρωματικά βότανα και λουλούδια;
Μετά την έμπνευση, πέρασαν στην πράξη με τη βοήθεια ενός γευσιγνώστη Master Tea Blender, ειδικού στις μείξεις βοτάνων και λουλουδιών. Κάπως έτσι, φτάνουμε στα τσάγια Oreanthi, μια συλλογή από 5 fusion, αρωματικά και γευστικά χαρμάνια.
Το Energy, είναι ευχάριστο, τονωτικό και αναζωογονητικό. Αποτελείται από φύλλα ελιάς, τσάι του βουνού, ροδοπέταλα και λουΐζα και είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσετε τη μέρα με κέφι (πράγματι).
Το Relax, είναι ένα αρωματικό μείγμα με χαμομήλι, λεβάντα, μελισσόχορτο και πασιφλόρα, βότανα γνωστά για τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες, που συνδυάζονται υπέροχα με ροδοπέταλα και αρμπαρόριζα για περισσότερο άρωμα. Είναι ιδανικό για να χαλαρώσετε ή για να κοιμηθείτε σαν πουλάκια!
Το Detox, με τσάι του βουνού, φύλλα ελιάς, τίλιο, θυμάρι, ιβίσκο και αρμπαρόριζα, είναι αντιοξειδωτικό και χαρίζει ευεξία. Αν το καταναλώνετε σε καθημερινή βάση, βοηθάτε τον οργανισμό σας να κάνει μια γερή αποτοξίνωση.
Το Ligth + Lean, με μέντα, γλυκάνισο, αγριμόνιο, μάραθο, δίκταμο, τσουκνίδα και αγγελική βοηθάει στην πέψη αλλά και στη διαχείριση του βάρους.
Τέλος, το Harmony, περιέχει χαμομήλι και μαντζουράνα, τσουκνίδα και ελληνικό φασκόμηλο, γιασεμί, αρμπαρόριζα και κυνόροδο (που είναι ο καρπός του τριαντάφυλλου), και σου μαθαίνει σε κάθε γουλιά τι σημαίνει ευ ζην.
Κάθε τσάι μπορείτε να το πιείτε ζεστό η παγωμένο (απλά παγώστε το ή προσθέστε παγάκια), αλλά και να το χρησιμοποιήσετε στη…μαγειρική! Στο www.oreanthi.com θα βρείτε πολλές συνταγές με κάθε χαρμάνι, που δίνουν άλλη νότα στα καθημερινά γεύματα. Επίσης, τα περισσότερα βότανα και λουλούδια, προέρχονται είτε από άγρια συγκομιδή, είτε από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες, ανεξαρτήτων Ελλήνων παραγωγών. Όλα τα τσάγια συσκευάζονται αποκλειστικά στο χέρι και τα υλικά της συσκευασίας είναι πλήρως ανακυκλώσιμα.
Πού τα βρίσκετε; Σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, σε 3 online shops, καθώς και σε Καναδά, Η.Π.Α και Αγγλία. Δείτε αναλυτικά τα σημεία πώλησης εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.