Θεματα

Oreanthi, όνομα και πράγμα

Τσάγια που σου ψιθυρίζουν μυστικά μιας όμορφης ζωής

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
90637-182773.jpg

Τσάι του βουνού, δίκταμο, φασκόμηλο, λουΐζα, τίλιο, χαμομήλι, μελισσόχορτο. Όλα τους είναι θαυματουργά βότανα, παρόλο που οι περισσότεροι τα θυμόμαστε μόνο σε περιόδους…επιδημίας (ξέρετε, αυτές τις μέρες που φυλάγεσαι από τον άρρωστο συνάδελφο/ φίλο/ φούρναρη/ περιπτερά και πάει λέγοντας).

Σε μένα η τελευταία επιδημία άφησε έναν ωραιότατο βήχα (και μια φωνή με «γρέζια» που λεν πως είναι σέξι) και την ευχαριστώ πολύ. Με λαιμό πιο κλεισμένο κι από μποτιλιάρισμα στην Κηφισίας, αναγκάστηκα να αντικαταστήσω τον πρωινό (και τον μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό) καφέ με τσάι, βότανα, αφεψήματα κάθε είδους. Τελικά μαζί με τον βήχα έφυγε και η συνήθεια του καφέ και τώρα ψάχνω μετά μανίας ό,τι έχει σχέση με βότανα και τα συναφή.

n

Τελευταία ανακάλυψη τα τσάγια Oreanthi. Το όνομά τους είναι χαρακτηριστικό γυναικείο όνομα της Χίου, νησί ξακουστό στα πέρατα του κόσμου για την πλούσια βλάστησή του. Τα τσάγια Oreanthi, αποτελούνται από παραδοσιακά βότανα εξαιρετικής ποιότητας, γνωστά από γενιά σε γενιά. Περιέχουν αρωματικά λουλούδια και περικλείονται σε πυραμίδες φτιαγμένες από 100% βιοδιασπώμενο άμυλο καλαμποκιού και εκτός από οικολογικές είναι και πολύ βολικές στο σερβίρισμα.

Η Σοφία, η Ελένη και η Γιώτα είναι τα πρόσωπα πίσω από τη φρέσκια ιδέα. Είναι φίλες από το σχολείο ακόμα, αλλά η ιδέα για τα τσάγια Oreanthi τους ήρθε πριν 1,5 χρόνο περίπου, όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι καινοτόμο με άρωμα ελληνικό. Τι πιο εύστοχο από την παραγωγή μιας εξαιρετικής ποιότητας αφεψημάτων με τοπικά αρωματικά βότανα και λουλούδια;

Μετά την έμπνευση, πέρασαν στην πράξη με τη βοήθεια ενός γευσιγνώστη Master Tea Blender, ειδικού στις μείξεις βοτάνων και λουλουδιών. Κάπως έτσι, φτάνουμε στα τσάγια Oreanthi, μια συλλογή από 5 fusion, αρωματικά και γευστικά χαρμάνια.

n

Το Energy, είναι ευχάριστο, τονωτικό και αναζωογονητικό. Αποτελείται από φύλλα ελιάς, τσάι του βουνού, ροδοπέταλα και λουΐζα και είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσετε τη μέρα με κέφι (πράγματι).

Το Relax, είναι ένα αρωματικό μείγμα με χαμομήλι, λεβάντα, μελισσόχορτο και πασιφλόρα, βότανα γνωστά για τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες, που συνδυάζονται υπέροχα με ροδοπέταλα και αρμπαρόριζα για περισσότερο άρωμα. Είναι ιδανικό για να χαλαρώσετε ή για να κοιμηθείτε σαν πουλάκια!

Το Detox, με τσάι του βουνού, φύλλα ελιάς, τίλιο, θυμάρι, ιβίσκο και αρμπαρόριζα, είναι αντιοξειδωτικό και χαρίζει ευεξία. Αν το καταναλώνετε σε καθημερινή βάση, βοηθάτε τον οργανισμό σας να κάνει μια γερή αποτοξίνωση.

Το Ligth + Lean, με μέντα, γλυκάνισο, αγριμόνιο, μάραθο, δίκταμο, τσουκνίδα και αγγελική βοηθάει στην πέψη αλλά και στη διαχείριση του βάρους.

Τέλος, το Harmony, περιέχει χαμομήλι και μαντζουράνα, τσουκνίδα και ελληνικό φασκόμηλο, γιασεμί, αρμπαρόριζα και κυνόροδο (που είναι ο καρπός του τριαντάφυλλου), και σου μαθαίνει σε κάθε γουλιά τι σημαίνει ευ ζην.

n

Κάθε τσάι μπορείτε να το πιείτε ζεστό η παγωμένο (απλά παγώστε το ή προσθέστε παγάκια), αλλά και να το χρησιμοποιήσετε στη…μαγειρική! Στο www.oreanthi.com θα βρείτε πολλές συνταγές με κάθε χαρμάνι, που δίνουν άλλη νότα στα καθημερινά γεύματα. Επίσης, τα περισσότερα βότανα και λουλούδια, προέρχονται είτε από άγρια συγκομιδή, είτε από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες, ανεξαρτήτων Ελλήνων παραγωγών. Όλα τα τσάγια συσκευάζονται αποκλειστικά στο χέρι και τα υλικά της συσκευασίας είναι πλήρως ανακυκλώσιμα.

Πού τα βρίσκετε; Σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, σε 3 online shops, καθώς και σε Καναδά, Η.Π.Α και Αγγλία. Δείτε αναλυτικά τα σημεία πώλησης εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ