Περπατώ εις το... κέντρο και όλο και σκοντάφτω σε κάποιο καινούργιο wine bar. Η μόδα είναι 3-4 χρόνια που έχει κατακτήσει την Αθήνα και όχι μόνο δεν λέει να κοπάσει αλλά, μου φαίνεται, θεριεύει κιόλας! Εύκολο να καταλάβει κανείς το γιατί. Το κρασί είναι μέσα στο DNA του Έλληνα (ποτισμένο), είναι πιο προσιτό από τα λεγόμενα «σκληρά» ποτά, μοιράζεται στα ποτήρια της παρέας και ανοίγει συζητήσεις που σε φτάνουν μέχρι το ξημέρωμα. Εντελώς νέας εσοδείας είναι το Satyrus by CV. Το μπαρ ρεστό CV μεταφέρθηκε στη Χατζηγιάννη Μέξη απέναντι από την πολυθρύλητη πια Cookoovaya προσθέτοντας το συνθετικό Distiller και έχοντας μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερες κάβες της Αθήνας. Ο δε χώρος του στην Κωνσταντινουπόλεως 108 στον Κεραμεικό έγινε Satyrus και αφιερώνεται στο κρασί αν και δεν λείπουν και κάποια καλά ουίσκι, ρούμια, κονιάκ και λοιπά spirits.
Ο χώρος εμπλουτίστηκε με «οινικά» στοιχεία, όπως οι συντηρητές ανοιχτής φιάλης στο μπαρ και τα βαρέλιατραπέζια έξω, οι μουσικές κυμαίνονται από Ρένα Βλαχοπούλου, επιτυχίες κινηματογραφικές και θεατρικές μέχρι Ελεονόρα Ζουγανέλη και άλλα σύγχρονα ελληνικά και ποιοτικά, υπάρχει dj κάθε μέρα. Η λίστα, την οποία έχει επιμεληθεί η Μαριέττα Λαγουνάρη, περιλαμβάνει 130 ελληνικά και ξένα κρασιά, 20 από αυτά και σε ποτήρι, τα γλυκά κρασιά από €2,5, τα υπόλοιπα από €5. Υπάρχει μια μικρή κάρτα με περίπου 6 προτάσεις –κοτόπουλο με τζίντζερ και πελτέ ντομάτας σε σαλάτα από νουντλς, ταλιάτα από μοσχάρι με μαγιονέζα τόνου, ταρτάρ σολομού, πειραγμένος ντάκος–, ενώ υπάρχουν και αρκετά «τσιμπητά». Ο κόσμος το τιμά καθημερινά, ανοίγει μόνο βράδυ, Κυριακή και μεσημέρι.
Η άλλη μεγάλη είδηση είναι η επιστροφή του Δημήτρη Λίτινα (Αριστερά -Δεξιά, Άσπρο, Απλά) μετά από 7χρονη αποχή. Με ένα wine bar που όχι μόνο τα της αισθητικής επιμελείται ο φοβερός και τρομερός Kirios Kriton, αλλά θα έχει και το πολύ ιντριγκαδόρικο όνομα «Θα σε κάνω Βασίλισσα». Ανοίγει μέχρι το τέλος του μήνα στην Ιερά Οδό στον Βοτανικό στο χώρο μιας παλιάς αποθήκης που θα κρατηθεί περίπου έτσι όπως ήταν, αλλά ακούω για ξύλινες σκεπές, για τον Μυστικό Δείπνο του Andy Warhol και για πατάρια-γέφυρες όπου θα γίνονται διάφορα απρόσμενα καλλιτεχνικά, αλλά εδώ θα αναγορεύεται κάθε βράδυ και η βασίλισσα της βραδιάς ανεξαρτήτως φύλλου! Κατά τα λοιπά ο βαθύς γνώστης Λίτινας έχει φέρει την τεράστια κάβα του και θέλει να τη χαρεί μαζί μας. Το οποίον σημαίνει ότι μας περιμένουν καμιά 80αριά malt ουίσκι, μεγάλη γκάμα από ρούμια, κονιάκ, αρμανιάκ και αποστάγματα, ενώ και στα κρασιά να περιμένουμε τα καλύτερα. Περίπου 120 ετικέτες ελληνικές και ξένες, εκ των οποίων 30 περίπου και σε ποτήρι με τιμές που ξεκινούν από €2,5, ενώ συχνά ο Δημήτρης θα ανοίγει κρασιά-«μύθους» από την προσωπική του συλλογή, αξίας μέχρι και €500! Μαζί θα υπάρχουν εκλεκτά τυριά και αλλαντικά απ’ όλο τον κόσμο, μια κουζίνα «αρωγός» της πόσης με λίγα πιάτα, καθώς και μια μεγάλη γκάμα από deli όπως φουά γκρα, μπρικ, χοχλιούς Κρήτης, σκουμπρί καπνιστό και άλλα πολλά σε τιμές ανέλπιστα καλές και τίμιες.
INFO
Πάθος για τα καλά αποστάγματα και τις jazz μελωδίες. Θα ανακαλύψεις περισσότερα από 200 malt ουίσκι, ρούμια από όπου μπορείς να φανταστείς και εξαιρετικά κοκτέιλ. Ο χώρος του εντυπωσιακός, παραπέμπει σε καθαρόαιμο bar, αλλά υπόσχεται κοσμοπολίτικες βραδιές. Κάτω κελλάρι με σπάνια ποτά για να χαζεύεις με τις ώρες που λειτουργεί και σαν πριβέ χώρος άμα θέλεις να τον κλείσεις με την παρέα σου. Ωραία και κομψά finger food συν κάποια νόστιμα, διεθνή πιάτα κλπ. Καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.