- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
Αθηνέζα: Στη νέα κυρία του Παγκρατίου για focaccia και cinnamon rolls
Το νέο στέκι στη γειτονιά έχει υπέροχο brunch και ακαταμάχητα γλυκά


Η Αθηνέζα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι και είναι το επόμενο στέκι σου για brunch, γλυκό και καφέ
Στο Παγκράτι, ανάμεσα στα νεοκλασικά και τους μικρούς δρόμους που σφύζουν από ζωή, έκανε την εμφάνισή της μια νέα, αινιγματική φιγούρα. Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο πρόσωπο αλλά για μια προσωποποιημένη γευστική εμπειρία: την Αθηνέζα. Ένα φουρνο-μπραντσάδικο που άνοιξε τις πόρτες του τον Μάρτιο με πρωταγωνίστρια μια κοκκινομάλλα κυρία, γεμάτη στιλ, φινέτσα και αναπάντεχη νοστιμιά.
Αθηνέζα: το νέο στέκι στο Παγκράτι

Ο χώρος είναι urban και minimal, με industrial touches. Και πριν ακόμα φτάσεις στο ταμείο, τα μάτια σου πέφτουν πάνω στο vintage φλιπεράκι που στέκεται περήφανο στο πλάι, προσφέροντας λίγη διασκέδαση όσο περιμένεις την παραγγελία σου. Και μετά, έρχεται εκείνη η μυρωδιά. Ζεστή, μαγική, φουρνιστή. Η βιτρίνα της Αθηνέζας είναι ένα κάδρο γεμάτο τραγανές, μυρωδάτες φοκάτσιες, περιμένοντας να γίνουν το επόμενο μεγάλο crush σου.


Αν η Αθηνέζα είχε ταυτότητα, στη θέση της θα έγραφε: τεχνίτης γεύσεων. Και το βασικό της συστατικό είναι η focaccia. Όχι οποιαδήποτε focaccia. Μιλάμε για χειροποίητη, ζυμωμένη με μεράκι και γνώση, που ψήνεται καθημερινά επί τόπου από την έμπειρη ομάδα του μαγαζιού στην open kitchen. Κάθε στάδιο της προετοιμασίας είναι ορατό, σαν να προσκαλεί τους επισκέπτες να γίνουν συμμέτοχοι στη διαδικασία. Από την ανάδευση της ζύμης μέχρι την τελευταία πινελιά με ελαιόλαδο.
Focaccia και χειροποίητα γλυκά

Οι συνταγές συνδυάζουν απλότητα με φαντασία. Δεν είναι τυχαίο που ήδη κάποιες επιλογές έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό. Όπως η focaccia με κοτόπουλο, κρέμα τυριού, πουρέ καρότου και πίκλα-αγγούρι είναι ό,τι πιο comfort μπορεί να ζητήσει κανείς και η focaccia burrata, με προσούτο, ντομάτα, ρόκα και πέστο βασιλικού, είναι μια μικρή «αφιέρωση» στη Μεσόγειο, φρέσκια, ελαφριά και απόλυτα ισορροπημένη. Η εμπειρία στην Αθηνέζα δεν σταματά στο φαγητό. Ο specialty καφές, συνοδεύει ιδανικά κάθε σου επιλογή μέχρι την τελευταία στιγμή.


Και έπειτα έρχεται το κερασάκι. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Τα χειροποίητα γλυκά της Αθηνέζας είναι μικρές, λαχταριστές δημιουργίες. Πρώτο στη λίστα των hit: τα cinnamon rolls, αφράτα, με βελούδινο γλάσο που λιώνει στο στόμα. Δίπλα τους, το banana bread, ολόφρεσκο, ζεστό και με ισορροπημένη γλυκύτητα, είναι η τέλεια επιλογή για να ολοκληρώσεις το γεύμα ή να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Η Αθηνέζα είναι το μέρος που θα θέλεις να επιστρέφεις. Μπορείς να χαλαρώσεις με την παρέα σου και να απολαύσεις την cozy αύρα της, που επεκτείνεται και στο πεζοδρόμιο, με τραπεζάκια έξω και δύο πάγκους να σε περιμένουν. Ιδανική έξοδος για να πάρεις μια ανάσα από τη βόλτα ή τη δουλειά, να πιάσεις κουβέντα ή απλώς να αφεθείς στη ρουτίνα μιας απόλαυσης που μοιάζει με τελετουργία. Η Αθηνέζα ανοίγει από το πρωί στις 07:00 και κλείνει στις 16:00. Και για εκείνες τις μέρες που προτιμάς να μείνεις σπίτι; Η Αθηνέζα έρχεται σε σένα. Μέσω Wolt, η ίδια γεύση, η ίδια φροντίδα, κοντά σου.
Πλατεία Προφήτη Ηλία 5, Παγκράτι, Instagram: @athineza.athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο comfort στέκι της Βάσως Μαζωνάκη και του Δημήτρη Μακρυνιώτη σερβίρει πεντανόστιμες χειροποίητες γλυκές και αλμυρές γεύσεις
Μέχρι να φύγεις διακοπές, μπορείς να περάσεις τέλεια και στην Αθήνα
Ο ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου μιλά για την ταυτότητα του μαγαζιού, για το μενού του που θα ανανεωθεί, για τις σύγχρονες τάσεις, για τα social media
Η τυρόπιτα που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές
Μια νέα προσθήκη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας που τα έχει όλα
Μοντέρνο, ρομαντικό και απόλυτα instagrammable, το σκηνικό συνδυάζει τη διαχρονική αίγλη με την urban κομψότητα
Μια βιωματική γνωριμία με τη ΓΑΛΠΟ και τα γαλακτοκομικά προϊόντα της
Μετά από τρεις δεκαετίες συνεχούς παρουσίας, η εταιρεία παραμένει πιστή στη φιλοσοφία της: τολμηροί συνδυασμοί, αυθεντικές πρώτες ύλες και φαντασία χωρίς όρια
Αυθεντικά φαγητά και κρασιά που κρατούν ζωντανή την ιστορία του τόπου
Τα φτιάχνουν ντόπιες νοικοκυρές με την παλιά πατροπαράδοτη συνταγή
Ο καφές εδώ, δεν είναι απλή υπόθεση
Πάνω που μάθαμε να κρατάμε το πιρούνι στο αριστερό, γίνεται ξανά της μόδας να τρώμε με τα χέρια. Ή μήπως όχι;
Τα στέκια που έχουν κάτι νόστιμο να προσφέρουν πρωί και βράδυ
Ο αγαπημένος Έλληνας σεφ μάς ξεναγεί στο εστιατόριό του
Φτιαγμένα από τα χέρια ενός οικονομολόγου που αγάπησε την τέχνη της σοκολάτας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.