- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γεύσεις Κέρκυρας: Η αυθεντική τέχνη του κρέατος και της αλλαντοποιίας Μιχαλάς
Ένα από τα μαγαζιά που κρατούν ζωντανές τις γαστρονομικές παραδόσεις του νησιού
Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας βρίσκεται στα αρώματα του ξυλόφουρνου
Στην καρδιά της κοσμοπολίτικης Κέρκυρας, στην περιοχή των Δουκάδων, η οικογενειακή αλλαντοποιία "Λ&Α Μιχαλάς" διατηρεί ζωντανή την παράδοση της κερκυραϊκής γαστρονομίας. Ξεκινώντας το 1981 ως ένα μικρό κρεοπωλείο, η επιχείρηση εξελίχθηκε σε μια μονάδα παραγωγής εκλεκτών αλλαντικών κι επεξεργασίας κρεάτων πάντα με σεβασμό στις αυθεντικές γεύσεις και την ποιότητα των πρώτων υλών.
Με έμφαση στη φυσική ωρίμανση και την παραδοσιακή τεχνική δεσίματος, τα προϊόντα της αλλαντοποιίας παρασκευάζονται από φρέσκο κρέας και φυσικά ζωικά συστατικά. Τα αρώματα του ξυλόφουρνου, όπου καπνίζονται με ξύλα, χαρίζουν στα προϊόντα τη μοναδική τους γεύση.
Ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές ξεχωρίζει η Χοιρινή Παντσέτα Καπνού "ΜΙΧΑΛΑΣ", εμπνευσμένη από την ιταλική παράδοση. Μαριναρισμένη με ντόπιο κρασί, σκόρδο και αρωματικά μπαχαρικά, καπνίζεται σε ξυλόφουρνο για τρεις ημέρες. Ιδανική για μια αυθεντική καρμπονάρα ή σε πλατώ αλλαντικών και τυριών.
Το περίφημο Νούμπουλο "ΜΙΧΑΛΑΣ", γνωστό από την εποχή των Ενετών ως "Φουμικάδο", είναι ένα εκλεκτό αλλαντικό από αγνές πρώτες ύλες, αρωματισμένο με κερκυραϊκό κρασί και καρυκεύματα. Καπνίζεται φυσικά σε παραδοσιακό φούρνο με ξύλα και συνοδεύει υπέροχα σαλάτες, μακαρονάδες και ποικιλίες τυριών.
Εκτός από τα εκλεκτά αλλαντικά, η επιχείρηση διαθέτει και μια εξαιρετική ποικιλία κρεάτων υψηλής ποιότητας, ιδανικά για κάθε λάτρη του καλού φαγητού. Από εκλεκτά κομμάτια όπως Tomahawk, Buffalo και T-Bone Steak, μέχρι Dry Aged μοσχάρι με βαθιά γεύση και εξαιρετική υφή και ζουμερά μπιφτέκια, τα κρέατα "Λ&Α Μιχαλάς" ξεχωρίζουν για την άριστη ποιότητα και τη μοναδική τους ωρίμανση.
Τα προϊόντα "Αλλαντικά Λ&Α Μιχαλάς" αποτελούν εγγύηση ποιότητας και γεύσης, κρατώντας ζωντανές τις γαστρονομικές παραδόσεις του νησιού. Αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.