Το Πικ-νικ bar το έφτιαξαν σχεδόν «χειροποίητα» ο Σπύρος από το Σκουφάκι κι ο Γεράσιμος από το Οkio, είναι μικρό, πολύ χαριτωμένο και χρωματιστό. Για να πάρεις μια ιδέα, έχει μικρή αυλή (που το χειμώνα θα διαμορφωθεί σε μέσα-έξω – άσε με, που θέλω να καπνίσω), έχει χρώματα έντονα πράσινα και τοίχους με ανδαλουσιανά πλακάκια, φαναράκια που κρέμονται, πολύχρωμες πολυθρόνες-σκαμπό και μια baby ελιά που ξεφυτρώνει από ένα… τραπέζι. Έχει, ακόμη, bar δυνατό και μπάρμαν τον Μάκη, παίζει μουσικές απ’ όλο τον κόσμο, μαύρα ακούσματα, free style, jazz σε όλες της τις αποχρώσεις. Σ’ όλο τον κόσμο το Πικ-νικ σε ταξιδεύει και με τα πολυεθνικά του πιάτα, με γεύσεις από Ινδία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Μαρόκο και αλλού, όλα μαριναρισμένα και μυρωδάτα που ψήνονται επιτόπου στο robata-grill και τα οποία συνοδεύεις με ινδικά ψωμάκια-πίτες nan που βγαίνουν ζεστά από τον πήλινο φούρνο. Μαθαίνω ότι τις συνταγές επιμελήθηκε ο σεφ Μιχάλης Μπόσκος, ενώ τώρα στο πόδι του έχει αφήσει τον συμπαθέστατο Καμάλ από το Μπαγκλαντές.
Δοκίμασα Chicken Satay σουβλάκια κοτόπουλου ε-ξαι-ρε-τι-κά, που ήρθαν με φυστικοβούτυρο, η φίλη δίπλα μου απόλαυσε γαρίδες στο γκριλ με γλυκό κόκκινο τσίλι, στη μέση βάλαμε ένα δροσερό ταμπουλέ, καθώς κι ένα μερακλίδικο, σωστό σε όλα του χούμους. Έχει ακόμη χοιρινό γλυκόξινο, spear ribs bbq, αρνάκι με κους κους, shish kofte, Άδανα πικ-νικ, σαλάτες, baba ganoush (μελιτζάνα με ταχίνι) και άλλα πολλά, όλα σε κομψές μερίδες και μέσα σε υπέροχα πιατάκια εξωτικά, φερμένα από Λονδίνο, που όλα ήθελα να τα πάρω σπίτι μου. Ήπιαμε χύμα κρασί κόκκινο και λευκό σε ποτήρι, ενώ υπάρχουν και ετικέτες ελληνικές, σανγκρία που τη φτιάχνουν μόνοι τους, μπίρες, κοκτέιλς και αφρώδη ισπανικά. Το Πικ-νικ bar είναι απλό και με ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις οικεία από την πρώτη επίσκεψη, είναι εύκολο από την άποψη «πάω όπως είμαι», έχει αδυναμία στις χαλαρές παρέες και στη συναναστροφή, αγαπάει την καλή μουσική και, τέλος, έχει τιμές που σε κάνουν να θες να πηγαίνεις ξανά και ξανά (περίπου € 20 το άτομο με τα όλα σου). Κι ακόμη, από την άλλη εβδομάδα θα ανοίγει από το πρωί στις 11 για καφέ, σερβίρει από 1 το μεσημέρι μέχρι 1 το βράδυ, κάνει delivery 1 μ.μ. - 9 μ.μ σε Ερυθραία, Πολιτεία και όλες τις κοντινές περιοχές.
Πικ-νικ bar, πλ. Πλαστήρα 1, Ν. Ερυθραία, 210 8077.501
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.