- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η συνταγή αυτή αποτελεί τον ιδανικό τρόπο να γνωρίσεις την ωμοφαγία, γνωστή ως raw veganism, μια τάση διατροφής που αποκτά όλο και περισσότερους λάτρεις παγκοσμίως. Η φιλοσοφία του raw veganism είναι η κατανάλωση τροφών φυτικής προέλευσης οι οποίες δεν έχουν μαγειρευτεί, ψηθεί, βραστεί και γενικά επεξεργαστεί.
Σε αρχική φάση φαίνεται σίγουρα βαρετό και η πρώτη αντίδραση ενός φυσιολογικού ανθρώπου είναι, «Γιατί να το κάνω αυτό στον εαυτό μου;». Ρίχνοντας μια ματιά όμως στις raw vegan συνταγές μπορεί κανείς να διαπιστώσει πόσο δημιουργικές, γρήγορες και απλές είναι. Χρησιμοποιύν κυρίως φρούτα, φρέσκα και αποξηραμένα και ξηρούς καρπούς. Φτιάχνουν γλυκίσματα που συχνά μιμούνται άλλα γνωστά προϊόντα όπως oreo cookies, σοκολάτες snickers, brownies κ.α.
Γιατί να προσθέσεις raw vegan γεύσεις στο διατροφολόγιο σου; Γιατί θα εκπλαγείς από το πόσοι ωραίοι συνδυασμοί μπορούν να προκύψουν από κοινά υλικά. Γιατί είναι σχετικά απλές και δεν απαιτούν κάποιο μαγειρικό ταλέντο. Γιατί είναι γεμάτες βιταμίνες, ηλεκτρολύτες και ω3 λιπαρά. Είναι ζωντανές τροφές, που διατηρούν τα ένζυμα τους, σε αντίθεση με τα μαγειρεμένα.

Για τις μπουκίτσες θα χρειαστούμε:
• 15-20 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
• ½ κούπας αποξηραμένα κράνμπερις
• 1 κούπα ωμά κάσιους
• ½ κομματάκια σοκολάτας (vegan ή απλά για τους μη χορτοφάγους)
• λίγο αλάτι

Μέθοδος
1. Χτυπάμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες και ξεχωριστά τα κάσιους.
2. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
3. Σχηματίζουμε τις μπουκίτσες. Η κάθε μία έχει περίπου την ποσότητα μίας κουταλιάς.
4. Τοποθετούμε τις μπουκίτσες στο ψυγείο και μετά από μία ώρα είναι έτοιμες!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.