- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Italice, το σπέσιαλ παγωτό που πουλιέται στα σουπερμάρκετ
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Το Italice είναι παγωτό που μοιάζει δημιουργία διάσημου chef patissieur, αλλά θα το βρεις στο σούπερ μάρκετ
Το παγωτό “Italice” το αγοράζω εδώ και κάμποσα χρόνια, ανακάλυψα πρώτα τη γεύση «Fior di latte», την οποία έπαιρνα δυο-δυο γιατί τελείωνε γρήγορα η άτιμη, έπειτα δοκίμασα την «Panna Cotta», αργότερα τις άλλες δύο γεύσεις, «Cioccolatte» και «Pralina Nocciola», Σοκολάτα και Πραλίνα Φουντουκιού. Κι αν κάποιος μου έλεγε ότι δεν είναι παγωτό του σουπερμάρκετ, παρά δημιουργία του Τάδε σπουδαίου σεφ με εξειδίκευση στα παγωτά και με πολλά αστέρια στον σκούφο ή στη ζώνη του ή όπου αλλού βάζουν τα αστέρια οι chef patissieur, θα τον πίστευα αμέσως τον κάποιον: οι τέσσερις γεύσεις του “Italice” είναι υπέροχες και λίγα λέω, κρεμένιες, βελουδένιες, με σωστές νότες καραμέλας, φουντουκιού ή σοκολάτας να σε κάνουν να σκύβεις με σεβασμό πάνω από την κομψή συσκευασία. Η οποία ήταν πλαστική παλιά, τώρα είναι χάρτινη για οικολογικούς λόγους, διακριτική πάντα, καθόλου φωναχτή, λες και κρύβει μέσα της ένα κοινό παγωτό της σειράς ή/και της πλάκας.
Καλά, δεν μπορείς να πεις και πολλά για ένα παγωτό, ή είναι αριστούργημα ή δεν είναι, και το συγκεκριμένο, είναι. Παρασκευάζεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Lodi, ένα μέρος κοντά στο Μιλάνο, από φρέσκο γάλα αγελάδων που μιλάνε φαρσί τα ιταλικά και με όλες τις προδιαγραφές του ορίτζιναλ ιταλικού premium παγωτού, με αυστηρούς ελέγχους, αγνά υλικά και σύμφωνα με παραδοσιακές συνταγές… πράγματα που από το ένα αυτί θα μπαίναν κι από το άλλο θα βγαίναν, αν το παγωτό δεν ήταν τόσο σπέσιαλ. Αλλά είναι, ειδικά το πρώτο και αγαπημένο μου Fior di latte, «ανθός γάλακτος», που έχει ένα τέλειο καραμελέ σιρόπι στις σωστές δόσεις και τρώγεται χωρίς να το καταλάβεις. Θα αγόραζα το σιρόπι και σκέτο, να βάλω σε όλο το κουτί, αν και είναι μελετημένα τα πράγματα στα Italice, οι δόσεις είναι αυτές ακριβώς που χρειάζεσαι για ένα σόλο αλλά ανεβαστικό παγωτο-πάρτι.
“Italice” premium Ιταλικά παγωτά, Cioccolatte, Fior di latte, Panna Cotta, Pralina Nocciola. Στα σουπερμάρκετ «Βασιλόπουλος»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.