Cacio e pepe: Πού θα φας την πιο νόστιμη μακαρονάδα
Όλοι μας έχουμε την τάση να εντυπωσιαζόμαστε από περίπλοκες γεύσεις και απαιτητικές συνταγές ξεχνώντας πως τις περισσότερες φορές η βαθιά νοστιμιά βρίσκεται σε ένα απλό, καλομαγειρεμένο φαγητό. Πιάτο που δεν διαλέγουμε συχνά, αλλά ανήκει στα «εμβληματικά» της ιταλικής κουζίνας είναι η γνωστή και μη εξαιρετέα μακαρονάδα Cacio e Pepe. Μια συνταγή απλή αλλά ιστορική, με αδιαπραγμάτευτα μόνο τρία υλικά: πεκορίνο ρομάνο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σπαγγέτι (εντάξει, το θέλει και το βουτυράκι της…). Θα περιμέναμε πως ένα πιάτο σύμβολο σαν αυτό θα υπάρχει σε όλα τα ιταλικά εστιατόρια της πόλης μας, όμως, και προς έκπληξή μας, αυτό δεν συμβαίνει. Μετά από ενδελεχή όσο και πολύ… πεινασμένη έρευνα ψάξαμε και βρήκαμε πού σερβίρονται οι καλύτερες και σας τις αποκαλύπτουμε.
Ξεκινώντας από βόρεια, στο Giacomo θα πετύχεις την κλασικότερη εκδοχή της, αυτήν που θα σε μεταφέρει νοερά από τα στενά της Κηφισιάς σε αυτά της Ρώμης. Σωστή και «ακέραιη» στη συνταγή, με κρεμώδη υφή και απίστευτες πρώτες ύλες, βρήκαμε και στο Barolo στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί μάλιστα μπορείς να ψωνίσεις τα υλικά (το εστιατόριο διαθέτει και τμήμα deli με όλα τα καλούδια) για να πειραματιστείς και σπίτι σου. Κατεβαίνοντας προς το κέντρο, κάνουμε στάση στο Νέο Ψυχικό, γιατί στο Lolita’s έχουν αγκαλιάσει τη σοφιστικέ απλότητά της και την έχουν απλά απογειώσει.
Φτάνουμε στο Κολωνάκι και στο δημοφιλές wine bistro Brunello, όπου το pecorino romano παίζει μαζί και με ένα αγελαδινό τυρί, ενώ «γαρνίρεται» και με σταγόνες από λάδι λευκής τρούφας. Άλλο να στο λέμε και άλλο να το τρως – αν δεν πεινάς πολύ έχει και μικρή μερίδα, έτσι για τη γεύση… Δεν χρειάζεται όμως να επισκεφθείς μια κλασική trattoria ή ένα high-end εστιατόριο για να βιώσεις την απόλυτη «cacio e pepe εμπειρία». Στο Wine is fine, αν και Γάλλοι, είναι τολμηροί παίκτες στο θέμα, κρατούν την αυθεντικότητά της, την κάνουν λίγο πιο πιπεράτη και όξινη, και φυσικά την ταιριάζουν με υπέροχα κρασιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.