- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εσύ έχεις δοκιμάσει σουβλάκι με Philadelphia;
Τέσσερις νέες σάλτσες δίνουν άλλη διάσταση στο αγαπημένο σου φαγητό
Ήταν ένα βράδυ σαν όλα τα άλλα. Είχαμε μαζευτεί σπίτι. Θα βλέπαμε ταινία και θα παραγγέλναμε απ' έξω. Ένα τυπικό, καθημερινό βράδυ δηλαδή. Διαλέγαμε ταινία όταν ακούσαμε ένα μακρόσυρτο «τι;», να βγαίνει από τα χείλη του Κώστα, που έκανε την παραγγελία. Ανήσυχοι, στραφήκαμε όλοι προς το μέρος του.
«Ο κ. Ηλίας (σ. σ. έχει το σουβλατζίδικο στη γωνία), λέει ότι υπάρχουν σουβλάκια με σάλτσες Philadelphia!». Όλοι κοιταχτήκαμε απορημένοι. Σουβλάκια με σάλτσες Philadelphia;
«Εννοείται ότι θα δοκιμάσουμε!», είπαμε σχεδόν με μια φωνή. Πήραμε και τις τέσσερις επιλογές που υπήρχαν: μια μερίδα καλαμάκι κοτόπουλο με σάλτσα Philadelphia με άνηθο, μια πίτα γύρο κοτόπουλο με σάλτσα Philadelphia με μουστάρδα, ένα σουβλάκι καλαμάκι χοιρινό με σάλτσα Philadelphia με λιαστή ντομάτα και μια μερίδα κεμπάπ με σάλτσα Philadelphia με μαϊντανό. Όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία την παραγγελία. Σουβλάκι με σάλτσα Philadelphia. Αυτό ήταν κάτι που δεν είχαμε ξανακούσει. Σε όλους μας αρέσει το τυρί κρέμα Philadelphia, αλλά πώς θα ήταν μέσα στο σουβλάκι;
Όταν χτύπησε το κουδούνι, μαζευτήκαμε όλοι γύρω από την πόρτα. Με το που πήραμε την πολυπόθητη σακούλα, αρχίσαμε την εξερεύνηση. Μέχρι που ξεχάσαμε να βάλουμε και την ταινία να παίζει! Εγώ είχα πάρει σουβλάκι χοιρινό και σάλτσα Philadelphia με άνηθο. Δαγκώνω την πρώτη μπουκιά με περιέργεια. Η σάλτσα είναι δροσερή και αρωματική ταυτόχρονα και δένει τέλεια με το καλαμάκι χοιρινό. Μα είναι εκπληκτικό! Μετανιώνω που πήρα μόνο ένα. Θέλω να δοκιμάσω και τις υπόλοιπες γεύσεις, αλλά κανένας δεν θέλει να μοιραστεί το σουβλάκι του. Ακούω μόνο επιφωνήματα θαυμασμού και τη Μαρία να λέει: «Επιτέλους! Ένα σουβλάκι που είναι διαφορετικό από όλα τ' άλλα!».
Αν έχεις βαρεθεί και εσύ το κλασικό σουβλάκι, μαθαίνω ότι θα βρεις τα σουβλάκια με τις νέες σάλτσες Philadelphia σε επιλεγμένα καταστήματα της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Μη διστάσεις να τα δοκιμάσεις. Είναι όλα τους υπέροχα και δεν μοιάζουν με κανένα σουβλάκι που έχεις φάει μέχρι τώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.