9 ζαχαροπλαστεία με τέλεια χριστουγεννιάτικα γλυκά

Koukouvaya: Χριστούγεννα χωρίς αυτά τα γλυκά, δεν είναι Χριστούγεννα!

Ζεστά γλυκά που θα γλυκάνουν την ψυχούλα σου όσο κρύο κι αν κάνει εκεί έξω...

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Koukouvaya
Koukouvaya
Koukouvaya
Koukouvaya

Koukouvaya: κολασμένα γλυκά στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Δεν ξέρω για σένα, αλλά εµείς αυτές τις γιορτινές ηµέρες µια βόλτα στην Κουκουβάγια θα την κάνουµε. Αφενός γιατί νιώθουµε µια ευτυχία που αυτό το γλυκοπωλείο-ορόσηµο της πόλης των Χανίων από το 1997, το έχουµε εδώ και τρία χρόνια δίπλα µας, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, αφετέρου επειδή ένα «Ζουµερό» είναι ό,τι καλύτερο µπορείς να γευτείς παρέα µε έναν αρωµατικό καφέ ένα απόγευµα µετά τη δουλειά. Αν δεν έχεις ακουστά ακόµη το «Ζουµερό» πρέπει να το µάθεις. Μοιάζει µε σοκολατόπιτα που ανήκει στην κατηγορία «δεν περιγράφω άλλο»!

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και όλα τα υπόλοιπα που θα γευτείς εκεί. Ζεστά γλυκά που θα γλυκάνουν την ψυχούλα σου όσο κρύο κι αν κάνει εκεί έξω. Ανάµεσά τους η τύπου βιεννέζικη µηλόπιτα µε µπισκοτένια βάση και ξηρούς καρπούς που θα ταιριάξει τέλεια µε ένα ποτήρι χειροποίητου Gluhwein. Ή µια ζεστή καρυδόπιτα που κάνει τέλειο match µε τις µέρες των Χριστουγέννων.

Τα γλυκά στην Κουκουβάγια είναι χειροποίητα, παρασκευάζονται στο εργαστήρι στην Αθήνα, αλλά κάποιες παρασκευές έρχονται από το εργαστήρι στα Χανιά. Όπως και τα πεντανόστιµα πανετόνε που θα βρεις φέτος τις γιορτές, και φυσικά θα πάρεις για το σπίτι. Διάλεξε κλασικό µε σταφίδες ή την new age εκδοχή µε σοκολάτα και βανίλια. Αυτό το fluffy έδεσµα θα σε µαγέψει ούτως ή άλλως. Η Κουκουβάγια σε περιµένει καθηµερινά από τις 10 το πρωί ως τις 12 το βράδυ και δεν θα το χάσεις αυτό το ραντεβού!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου