9 ζαχαροπλαστεία με τέλεια χριστουγεννιάτικα γλυκά

Pavlov Patisserie: Η τέχνη της ζαχαροπλαστικής στα καλύτερά της

Εδώ θα βρεις τα πιο γευστικά και απολαυστικά ευρωπαϊκά γλυκά της πόλης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pavlov Patisserie
Pavlov Patisserie
Pavlov Patisserie
Pavlov Patisserie

Στο Pavlov Patisserie ο Αλέξανδρος Παυλώβ παρουσιάζει πάµπολλες δηµιουργίες υψηλής ζαχαροπλαστικής

Εδώ δεν θα βρεις αυτό που λέµε εκκεντρικές δηµιουργίες, αλλά ακριβώς αυτό που αναζητάς: τα πιο γευστικά και απολαυστικά ευρωπαϊκά γλυκά της πόλης. Δηµιουργήθηκε το 2014 ως µια οικογενειακή επιχείρηση και µέσα σε αυτά τα χρόνια εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο αγαπηµένα και καλά ζαχαροπλαστεία των βορείων προαστίων. Ο άνθρωπος πίσω από το εγχείρηµα είναι ο Αλέξανδρος Παυλώβ, ο οποίος µαζί µε την οµάδα του παρουσιάζει καθηµερινά πάµπολλες δηµιουργίες υψηλής ζαχαροπλαστικής, βασισµένες σε µια ευρωπαϊκή φιλοσοφία µε ελληνικές επιρροές. Πρόσφατα, µάλιστα, επιχείρησε ένα αναζωογονητικό rebranding, αφήνοντας πίσω του τη λέξη «εργαστήριο», αλλά µε µια πορεία που δεν αποκλίνει από την έννοιά της, καθώς όλα βασίζονται στη γνώση και στην προσοχή σε κάθε λεπτοµέρεια.

Αυτή η νέα ταυτότητα του καταστήµατος τονίζει την πιο µοντέρνα προσέγγισή του και µε σύµβολα τον κύκλο και το τετράγωνο –δύο σχήµατα που µεταξύ άλλων χρησιµοποιούνται πολύ στη ζαχαροπλαστική– θέλει να υπογραµµίσει την αυστηρότητα και την καθαριότητα ως δύο βασικούς πυλώνες του. «Desser virtous» είναι η έκφραση που συµπληρώνει το ανανεωµένο λογότυπο, που σηµαίνει «αδειάζουµε το τραπέζι για να σερβίρουµε το γλυκό», από όπου προέρχεται και η αγγλική λέξη «dessert».

Η συνταγή της επιτυχίας του λοιπόν, βασίζεται στο εξής τρίπτυχο: Γλυκά µε βάση την εποχικότητα, εξαίρετες πρώτες ύλες χωρίς περίπλοκες επεξεργασίες και απόλυτη εξειδίκευση στην κατηγορία τους. Εδώ µπορείτε να ζήσετε την πιο προσωπική γευστική αναζήτηση, αρκεί να µοιραστείτε µε την οµάδα τις προτιµήσεις σας. Μια δοκιµή αρκεί για να πειστείτε πως ένα πραγµατικά ποιοτικό γλυκό δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα εντυπωσιακό, ούτε απρόσιτη πολυτέλεια. Επίσης, το κατάστηµα διαθέτει µια µεγάλη ποικιλία από gluten free και sugar free επιλογές, καθώς τα περισσότερα γλυκά του είναι χωρίς ζωικά, κατάλληλα για vegan.

Μερικές από τις πιο αγαπηµένες και γευστικές επιλογές είναι το St Honoré, οι οκτώ υφές σοκολάτας, δηλαδή µια πιο µοντέρνα εκδοχή της µους σοκολάτας, αλλά και η Paris-Brest µε µους από πραλίνα φουντουκιού σε όµορφο σχήµα λουλουδιού. Ό,τι κι αν διαλέξετε όµως θα είναι εγγυηµένα µια ευχάριστη έκπληξη και µια πρωτόγνωρη εµπειρία γεύσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου