- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Φέτος το καλοκαίρι
Η αλήθεια είναι ότι όλοι όσοι φύγαμε τον Αύγουστο είχαμε μια σταλιά πιο σφιχτό το ζωνάρι
Η αλήθεια είναι ότι όλοι όσοι φύγαμε τον Αύγουστο είχαμε μια σταλιά πιο σφιχτό το ζωνάρι(ok, γύρισα και βλέπω τα δελτία των 8, φαίνεται;). Λιγότερες μέρες, επιλογή του τόπου ανάλογα με τις βενζίνες ή τα εισιτήρια του πλοίου, κάποιες μέρες και στο εξοχικό των φίλων. Οι ντόπιοι που μας περίμεναν, αποφασισμένοι για μειώσεις τιμών. Στα δωμάτια και τα ξενοδοχεία, στις ταβέρνες, στα beach bars στα clubs – μαθαίνω ότι μέχρι και στη μικρή Βενετία της Μυκόνου πολλοί εστιάτορες είχαν καθιερώσει “happy hours” με μισές τιμές σε ώρες μη αιχμής. Από την άλλη υπήρχαν και οι «για πάντα αδιόρθωτοι». Αυτοί που φτηναίνανε τη χοιρινή και κοιτάγανε να τα πάρουνε από τις μπίρες, αυτοί που βαφτίζανε το λούτσο σε ψάρι Α΄ κλάσης, αυτοί που χρεώνανε το ποτό € 14 (στη Σκιάθο είμαστε που είναι κοσμικό νησί…), αυτοί που είδαν λιγότερο κόσμο στο νησί τους και για να φτάσουνε στα ίσα τους ακριβαίνανε κατά το δοκούν τις τιμές τους.
Εμείς; Εμείς, πάλι, έχω την αίσθηση ότι φέτος φάγαμε λιγότερο, και εννοώ φάγαμε λιγότερο «πεταμένα». Δηλαδή η παρέα των τεσσάρων έπαψε να παραγγέλνει για οκτώ, οι ψησταριές και τα σουβλατζίδικα σημείωσαν άσο επί της –δεν την άκουσα πολύ φέτος– αστακομακαρονάδας, πολλά σπίτια εξοχικά ή ενοικιαζόμενα τη βάλανε πολλές φορές την κατσαρόλα με το μαγειρευτό – όχι πια ταβερνάκι κάθε βράδυ, κουράζονται και τα παιδιά… Γυρίζοντας πίσω και μιλώντας με τους φίλους διαπιστώνω ότι σε όλους μας άρεσε αυτό το έστω και υποτυπώδες «μέτρο». Σα να μας αλάφρωσε λιγάκι η επιλογή τού τι πραγματικά θέλω από την αλόγιστη υπερβολική κατανάλωση – έχει μια άλλη γλύκα και μια άλλου είδους χόρταση.
Πίσω στην Αθήνα, πολλά εστιατόρια που δήλωσαν «εφημερεύοντα» για όλο τον Αύγουστο μαθαίνω πως κλείσανε λόγω έλλειψης κόσμου (ο οποίος έμεινε μεν στην πόλη αλλά την έβαζε κι αυτός συχνά την κατσαρόλα) και μας περιμένουν τώρα για να συνεχίσουμε τουλάχιστον κάνα μήνα ακόμα με τραπεζάκια έξω και καλοκαιρινή διάθεση. Περίεργη είμαι για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τη σεζόν που έρχεται, την Αθήνα και την εστιατορική σκηνή της δεν τη φοβάμαι, μισό λεπτό μόνο ν’ ανοίξω βαλίτσες και όλα θα τα μάθω και θα σας τα πω στα φύλλα που ακολουθούν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.