- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φέτος το καλοκαίρι
Η αλήθεια είναι ότι όλοι όσοι φύγαμε τον Αύγουστο είχαμε μια σταλιά πιο σφιχτό το ζωνάρι
Η αλήθεια είναι ότι όλοι όσοι φύγαμε τον Αύγουστο είχαμε μια σταλιά πιο σφιχτό το ζωνάρι(ok, γύρισα και βλέπω τα δελτία των 8, φαίνεται;). Λιγότερες μέρες, επιλογή του τόπου ανάλογα με τις βενζίνες ή τα εισιτήρια του πλοίου, κάποιες μέρες και στο εξοχικό των φίλων. Οι ντόπιοι που μας περίμεναν, αποφασισμένοι για μειώσεις τιμών. Στα δωμάτια και τα ξενοδοχεία, στις ταβέρνες, στα beach bars στα clubs – μαθαίνω ότι μέχρι και στη μικρή Βενετία της Μυκόνου πολλοί εστιάτορες είχαν καθιερώσει “happy hours” με μισές τιμές σε ώρες μη αιχμής. Από την άλλη υπήρχαν και οι «για πάντα αδιόρθωτοι». Αυτοί που φτηναίνανε τη χοιρινή και κοιτάγανε να τα πάρουνε από τις μπίρες, αυτοί που βαφτίζανε το λούτσο σε ψάρι Α΄ κλάσης, αυτοί που χρεώνανε το ποτό € 14 (στη Σκιάθο είμαστε που είναι κοσμικό νησί…), αυτοί που είδαν λιγότερο κόσμο στο νησί τους και για να φτάσουνε στα ίσα τους ακριβαίνανε κατά το δοκούν τις τιμές τους.
Εμείς; Εμείς, πάλι, έχω την αίσθηση ότι φέτος φάγαμε λιγότερο, και εννοώ φάγαμε λιγότερο «πεταμένα». Δηλαδή η παρέα των τεσσάρων έπαψε να παραγγέλνει για οκτώ, οι ψησταριές και τα σουβλατζίδικα σημείωσαν άσο επί της –δεν την άκουσα πολύ φέτος– αστακομακαρονάδας, πολλά σπίτια εξοχικά ή ενοικιαζόμενα τη βάλανε πολλές φορές την κατσαρόλα με το μαγειρευτό – όχι πια ταβερνάκι κάθε βράδυ, κουράζονται και τα παιδιά… Γυρίζοντας πίσω και μιλώντας με τους φίλους διαπιστώνω ότι σε όλους μας άρεσε αυτό το έστω και υποτυπώδες «μέτρο». Σα να μας αλάφρωσε λιγάκι η επιλογή τού τι πραγματικά θέλω από την αλόγιστη υπερβολική κατανάλωση – έχει μια άλλη γλύκα και μια άλλου είδους χόρταση.
Πίσω στην Αθήνα, πολλά εστιατόρια που δήλωσαν «εφημερεύοντα» για όλο τον Αύγουστο μαθαίνω πως κλείσανε λόγω έλλειψης κόσμου (ο οποίος έμεινε μεν στην πόλη αλλά την έβαζε κι αυτός συχνά την κατσαρόλα) και μας περιμένουν τώρα για να συνεχίσουμε τουλάχιστον κάνα μήνα ακόμα με τραπεζάκια έξω και καλοκαιρινή διάθεση. Περίεργη είμαι για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τη σεζόν που έρχεται, την Αθήνα και την εστιατορική σκηνή της δεν τη φοβάμαι, μισό λεπτό μόνο ν’ ανοίξω βαλίτσες και όλα θα τα μάθω και θα σας τα πω στα φύλλα που ακολουθούν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην παλιά αγορά και σε άλλα πειραιώτικα μαγαζιά για εξαιρετικά ψώνια
Kαθώς προσελκύει διαφορετικό κοινό σε σχέση με την παραδοσιακή οινική σκηνή
Με χρυσαφένια κρούστα και τρυφερό φιλέτο συνοδεία βελούδινης σκορδαλιάς
Γνωρίστηκαν στην κουζίνα του Hell's Kitchen και η αγάπη τους για την μαγειρική τους έφερε κοντά
Μία μόνο ημέρα, ένα διαφορετικό τραπέζι, μια εμπειρία που δύσκολα επαναλαμβάνεται
Αληθινό ψωμί, ωραίος καφές και όλες οι λιχουδιές που ονειρεύεσαι
Υπάρχει και το νέο Smart Cup, που χωράει όλη τη γεύση αλλά είναι ιδανικό για μια πιο ελαφριά επιλογή.
Προϊόντα που σερβίρονται από τα κορυφαία εστιατόρια των Armani και Salvatore Ferragamo μέχρι βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια, ξενοδοχεία και delicatessen.
Το αθηναϊκό κέντρο δεν σε αφήνει ποτέ να βαρεθείς…
Με βελγική φιλοσοφία και αγάπη για τις αυθεντικές πρώτες ύλες
Ένας φούρνος-σημείο αναφοράς για το καλό ψωμί
Ένα διαχρονικό μπαρ στο κέντρο της πόλης
€5 λόγοι να χαμογελάσεις στις 20 Μαρτίου
Αυτή η μικρή οδός απαριθμεί οκτώ προτάσεις για έξοδο και όλες είναι μία και μία
Συνηθίζουμε να τακτοποιούμε τη μαναβική πάνω κάτω στα ίδια σημεία, όμως αυτό είναι λάθος
Έπειτα από καταγγελίες πρώην εργαζομένων κατά του σεφ Ρενέ Ρετζέπι
O Martin Burg μας μιλά για το ARKET Café που ανοίγει στην Αθήνα και φέρνει μαζί του ρούχα, καφέ και σκανδιναβικά γλυκά
Από αραντσίνο μέχρι τηγανιτή πίτσα και νεοϋορκέζικο bagel
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.