Θεματα

Vessyl, το έξυπνο ποτήρι

Το απόλυτο gadget ελέγχει ό,τι πίνεις

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
80445-162480.jpg

Το «Vessyl» δεν είναι απλώς το φορητό σου ποτήρι. Είναι ένα gadget και τι gadget! Τοποθετείς τον καφέ , το smoothie, το κρασί σου και η μαγεία αρχίζει: αναγνωρίζει το ποτό που βάζεις, μετρά τη θρεπτική του αξία δηλαδή τις θερμίδες, τις πρωτεΐνες, τα λιπαρά, τα σάκχαρα κ.α.

Στη συνέχεια καταγράφει πόσο σε ενυδατώνει, σε βοηθά να χάσεις βάρος, να μειώσεις την κατανάλωση καφεΐνης και ζάχαρης, να χτίσεις ωραιότατα μούσκουλα και να κοιμάσαι σαν πουλάκι.

n

Σε συγχρονισμό με την αντίστοιχη εφαρμογή στο smartphone, το Vessyl σε βοηθά εν ολίγοις να έχεις τον έλεγχο σε ό,τι πόσιμο καταναλώνεις ρυθμίζοντας με τον τρόπο αυτόν τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού σου στο ευρύτερο πλαίσιο του υγιεινού τρόπου ζωής. Σχεδιαστικά κινείται ανάμεσα στις παγκόσμιες τάσεις του μίνιμαλ, απλού, πρακτικού και απέριττου και κοστίζει $99.

n

Η ομάδα «Mark One» που κρύβεται πίσω από την καινοτόμα ιδέα, εμπνεύστηκε από τα διάφορα gadgets και τις εφαρμογές που βοηθούν στην καταμέτρηση της σωματικής άσκησης και δούλεψε για 7 χρόνια επί του έργου ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος Τζάστιν Λι δηλώνει πως αυτό είναι μόνον η αρχή.

n

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι το επόμενο κομμάτι για το σερβίτσιο θα είναι το αντίστοιχο πιάτο που θα αναγνωρίζει το φαγητό, θα εξάγει τις σχετικές πληροφορίες και συγχρονισμένο με τον ηλεκτρονικό σου διατροφολόγο θα καθορίζει τη δίαιτα. Εν καιρώ ίσως το πιρούνι θα σου μετρά τις μπουκιές και που ξέρεις, μπορεί να λανσάρουν το μαχαίρι που θα σου κόβει την όρεξη!

Είναι άραγε αναγκαίος όλος αυτός ο έλεγχος και πόσο καλό μας κάνει στην πραγματικότητα η χρήση των βοηθημάτων μέτρησης, καταγραφής, ρύθμισης και αποθήκευσης όλων των πτυχών της καθημερινότητάς μας; Μήπως σε λίγα χρόνια θα χωρέσουμε τη ζωή μας ολόκληρη σε ένα usb;  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ