26 στέκια στη «σκιά» της Ακρόπολης

Ουμπούντου: Ένα specialty coffeeshop με χαρακτήρα

Το new age καφενείο του Θησείου σε μια πιο χιπστεράτη εκδοχή

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουμπούντου.
Ουμπούντου.
Ουμπούντου.
Ουμπούντου.

Ουμπούντου: Το new age καφενείο που σερβίρει καφέ της εταιρίας Handpickers Coffee Roasters και πεντανόστιμα αλμυρά και γλυκά πιάτα 

Το Ουμπούντου, στο οποίο θα απολαύσεις καφέ με «χαρακτήρα», ενάμιση χρόνο τώρα αγκαλιάζει τους ανθρώπους της γειτονιάς, όπως ακριβώς το αγκαλιάζουν και αυτοί. Είναι ένα new age καφενείο –ωστόσο σε μια πιο χιπστεράτη εκδοχή– που οι άνθρωποι δίνουν το καθημερινό τους ραντεβού και γίνονται μια μεγάλη παρέα. Η μέρα ξεκινάει με τον καλύτερο καφέ και μια γλυκιά καλημέρα από τον Νίκο, τον Χρήστο την Ήβη και τον Κώστα στο αγαπημένο μας στέκι. Το χαρμάνι, της εταιρίας Handpickers Coffee Roasters, αποτελείται από τρεις διαφορετικές ποικιλίες από τη Βραζιλία, με έντονο άρωμα και γεύση ξηρών καρπών και σοκολάτας, καθώς και μια επιλογή μονοποικιλιακού καφέ με περισσότερη οξύτητα, που εναλλάσσεται κατά διαστήματα – από Παπούα Νέα Γουινέα, Κόστα Ρίκα ή Αιθιοπία. Special drink είναι το ανθρακούχο ποτό με εκχύλισμα καφεΐνης Club-Mate, με βάση το μάτε (το παραδοσιακό ρόφημα της Αργεντινής) – not to miss. Το μαγαζί έχει πεντανόστιμα αλμυρά αλλά και γλυκά πιάτα, τα οποία παρασκευάζονται καθημερινά με ολόφρεσκα υλικά, ανάμεσά τους και πολλές vegan επιλογές. Πιο δημοφιλές πιάτο είναι το sandwich Meating, με ζουμερό κοτόπουλο, προσούτο, παρμεζάνα και πέστο βασιλικού. Ακόμη, διαθέτει δανειστική βιβλιοθήκη, γιατί τι πιο ωραίο από ένα καλό καφέ και ένα καλό βιβλίο; Ανοιχτά καθημερινά 07.00 με 20.00.

Extra tip: Διοργανώνει συχνά συναρπαστικές εκδηλώσεις όπως μπαζάρ vintage (κυρίως) ρούχων, ποδηλατικούς αγώνες και κυριακάτικα πάρτι σε ρυθμούς reggae και hip hop.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ