26 στέκια στη «σκιά» της Ακρόπολης

Χρύσα Χρύσα: Πληθωρική, γενναιόδωρη, πεντανόστιμη σπιτική κουζίνα

Εδώ θα απολαύσετε µεσογειακή κουζίνα, όπως θα την ετοίµαζε κάποια µαµά για τα παιδιά της

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρύσα Χρύσα .
Χρύσα Χρύσα .
Χρύσα Χρύσα .
Χρύσα Χρύσα .

Χρύσα Χρύσα: Μεσογειακή κουζίνα και μαγειρευτά πιάτα στον Κεραμεικό 

Σταθερή αξία της αθηναϊκής γαστρονοµίας η Χρύσα, γέννηµα θρέµµα της γειτονιάς από το 1991, στην οποία επέστρεψε ύστερα από ένα µικρό γευστικό ταξίδι στον Κεραµεικό. Αυτό που ήθελε από την αρχή η Χρύσα, και που το έχει καταφέρει µε το παραπάνω, ήταν να δηµιουργήσει ένα εστιατόριο στο οποίο όχι µόνο θα µπορούν να φάνε όλοι, αλλά θα φάνε και καλά. Έτσι, στον φιλόξενο χώρο της όπου θα συναντήσετε τους πάντες, από οικογένειες, φοιτητές, ζευγάρια, παρέες, συναδέλφους που βγήκαν µετά τη δουλειά για ένα καλό φαγητό, θα απολαύσετε µεσογειακή κουζίνα, όπως θα την ετοίµαζε κάποια µαµά για τα παιδιά της. Και µάλιστα χωρίς καµία έκπτωση στην ποιότητα των πρώτων υλών, πάντα σε προσιτές τιµές – είπαµε, για να µπορούν να φάνε όλοι. 

Ο κατάλογος θα σας προτείνει πιάτα πληθωρικά και γενναιόδωρα, σαν το κατσικάκι που µαρινάρεται σε λευκό κρασί, µέλι και άγριο θυµάρι και σερβίρεται µε τηγανητές πατάτες και που ίσως είναι από τα νοστιµότερα της Αθήνας, το µυλοκόπι φρικασέ που θα σας µείνει αξέχαστο, όπως και οι γαρίδες µε άνηθο και ούζο σε µπισκ από καραβίδες. Αξέχαστα θα σας µείνουν, ακόµη, το µελωµένο κότσι µε την τραγανή πετσούλα, το λαβράκι µε σάλτσα λαδολέµονο που σερβίρεται µαζί µε πουρέ σελινόριζας και αλµύρα ή σταµναγκάθι, αλλά και η φοβερή πατατοσαλάτα µε χωριάτικο λουκάνικο και σάλτσα τσένταρ. Όλα αυτά µπορείτε να τα συνοδεύσετε µε κάποιο επιλεγµένο κρασί από τον ελληνικό αµπελώνα, από Τρίτη έως Σάββατο 17.30-00.30 και Κυριακές από το µεσηµέρι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ